Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az éter lehet a bizonyíték,...

Éáé kérdése:

Az éter lehet a bizonyíték, hogy nem lapos a föld ?

Figyelt kérdés

Ugye Einstein a speciális relatívitás elmélettel, látszólag végleg kilőtte annak a lehetőségét, hogy létezik az éter. Így az általános relatívitás elemét modelljében is azt vette alapul, hogy az éter nem létezik.

Viszont én olvastam Stephen Hawking "A világegyetem dióhéjban" C. Könyvét és abban azt írta le, hogy Einsteinnek azért volt szükség az általános relatívitás elemétre, mert a speciális relatívitás elmélet, nem zárja ki a lapos föld abszurdumát

Viszont tudjuk, hogy a föld azért nem lapos, mert a gravitációs tömegvonzás, a földet Geoiddá alakítja.

Viszont az éter hívők pont hogy azt gondolják, hogy "a gravitáció az egy olyan kívülről befelé ható nyomóerő ahol a nyomást az éter fejti" - és ezért görbül a tér.

Tehát ha az éter létezése cáfolja a lapos földet, és Einstein olyan modellekben gondolkodott ahol a föld nem lapos de éter sem létezik, az nem pont azt bizonyítaná ha létezne éter, akkor nem lenne lapos a föld ?

ma 12:52
 1/3 anonim ***** válasza:
84%

Először is, döntsd el, hogy az éter most akkor bizonyítja vagy cáfolja-e a laposföld létezését!

Másodszor pedig, legközelebb a jó kategóriába írd ki a kérdésedet.😉

ma 13:54
 2/3 anonim ***** válasza:
63%

Én nem látok ellentmondást.

[link]

ma 15:08
 3/3 anonim válasza:

Tény, hogy az éter létezik:

"Az éterek olyan szerves vegyületek, melyek molekuláiban található olyan oxigénatom, mely két szénatomot (szénhidrogéncsoportot) köt össze. Az éterek elnevezése az oxigénatomhoz kapcsolódó szénhidrogéncsoportok nevéből és az éter szóból tevődik össze. A két szénhidrogéncsoport nevét abc-rendben kell felsorolni az "-éter" utótag előtt (például dimetil-éter, etil-vinil-éter). A köznapi nyelvben éternek nevezzük a dietil-étert.

A név a görög aithér szóból származik.[1]"

(Wikipédia)

ma 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!