Milyen bizonyíték van rá hogy a Föld gömb alakú és nem lapos?
"a Föld laposságát lehet tapasztalni"
. Sehogy nem lehet tapasztalni.
A görbületet meg puszta szemmel is lehet látni, egyébként eszközökkel végképp lehet.
De a holdfogyatkozás is egyértelműen mutatja.
Gyenge provokáció.
Hát nem lehet látni pedig már repültem!
Milyen eszközökkel lehet?
Holdfogyatkozás a Föld árnyékától van
Egyszer már körberepültem a Földet és -jééé- újra megérkeztem Ferihegyre...
S többen körbehajózták.
Egyébként repülőről 11 km magasból is lehet látni a föld görbületét.
"Hát nem lehet látni pedig már repültem!"
. Mármint a Föld szélét?
Oké, vagy troll vagy, vagy úgyse fognak hatni az észérvek, de azért megpróbálom, mert mazochista vagyok.
Mi az, hogy "nem folynak a folyók felfelé"? Mármint így van, de ez miért bizonyít bármit is?? Ha arra gondolsz, hogy az iskolai földgömböt nézve a déli féltekén "felfelé" folynak a folyók? A felfelé viszonyítás kérdése, folyók arra folynak, amerre a gravitáció húzza őket (vagy abban sem hiszel?). Egy űrben lebegő gömbnek nincs "alja" meg "teteje", csak egységesen úgy szokás ábrázolni, mert egyszerűbb úgy értelmezni, ha mindig ugyanúgy néz ki.
Másrészt az emberi érzékszervek korlátozottak. Vannak már náluk sokkal pontosabb, megbízhatóbb, részletesebb stb. eredményt adó műszerek. Vagy azt se hiszed el, amit a nagyítóban látsz, mert nem közvetlenül a szemeddel érzékeled, hanem segédeszközzel? Persze nincs mindenkinek pénze és ideje saját Hubble-t építeni, fellőni az űrbe, majd évekig elemezni az adatokat, de ha MINIMÁLISAN értenéd a fizikát, kb 3 perc alatt rájönnél, hogy ezek a módszerek működnek. A közvetlen emberi tapasztalás ezekhez képest semmi.
És még egy: azt még meg tudnád magyarázni nekem, kinek és miért származna előnye a Covidról való hazudozásból és a történelemhamisításból (ami utóbbi nagyon is valós probléma, legalább ennyiben igazad van), de mi gyakorlati értelme van annak, hogy "bekamuzzák, hogy a Föld gömbölyű"? Kinek és miért éri meg fenntartani egy egész NASA-t (és az összes többi űrügynökséget), hamisítani mindent, és fenntartani a titoktartást? Csak a hecc kedvéért? Globális prank, ez lenne a magyarázat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!