Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen bizonyíték van rá hogy...

Milyen bizonyíték van rá hogy a Föld gömb alakú és nem lapos?

Figyelt kérdés
Azt tanítják hogy a Föld gömb alakú, de nem bizonyítják semmivel, csak azért kell elhinni, mert azt mondja a tudomány és kész. Egy átlagember nem tudja magának otthon bebizonyítani, hogy a Föld gömb alakú épp ellenkezőleg, a Föld laposságát lehet tapasztalni. Nincs görbület, a Nap nem megy le hanem eltávolodik a folyók sem folynak felfelé. A Földről készült összes fotó manipulált, a Holdra szállás pedig köztudott, hogy kamu. Miért is kellene a mindenki által tapasztalt tények helyett a tudósoknak hinni, akik már annyi mindenben hazudtak az embereknek a történelemtől kezdve a covidig. Az hogy a Föld gömb és repül az űrben csak egy elmélet amit nem sikerült bizonyítani.
júl. 18. 20:13
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
25%
Az embereket könyebben lehet irányítani ha tudatlanságba tartsák őket
júl. 18. 20:21
 2/39 anonim ***** válasza:
85%

"a Föld laposságát lehet tapasztalni"

. Sehogy nem lehet tapasztalni.

A görbületet meg puszta szemmel is lehet látni, egyébként eszközökkel végképp lehet.

De a holdfogyatkozás is egyértelműen mutatja.

Gyenge provokáció.

júl. 18. 20:24
 3/39 A kérdező kommentje:

Hát nem lehet látni pedig már repültem!

Milyen eszközökkel lehet?

Holdfogyatkozás a Föld árnyékától van

júl. 18. 20:32
 4/39 anonim ***** válasza:
75%
mindig rácsodálkozok mennyi hülye ember van itt :D nade pont ezért lehet ezt megtenni mert ennyi az átlag értelem
júl. 18. 20:39
 5/39 anonim ***** válasza:
84%

Egyszer már körberepültem a Földet és -jééé- újra megérkeztem Ferihegyre...

S többen körbehajózták.

Egyébként repülőről 11 km magasból is lehet látni a föld görbületét.

júl. 18. 20:40
 6/39 anonim ***** válasza:
73%

"Hát nem lehet látni pedig már repültem!"

. Mármint a Föld szélét?

júl. 18. 20:44
 7/39 anonim ***** válasza:
46%
Fárasztó...
júl. 18. 20:45
 8/39 anonim ***** válasza:
79%

Oké, vagy troll vagy, vagy úgyse fognak hatni az észérvek, de azért megpróbálom, mert mazochista vagyok.

Mi az, hogy "nem folynak a folyók felfelé"? Mármint így van, de ez miért bizonyít bármit is?? Ha arra gondolsz, hogy az iskolai földgömböt nézve a déli féltekén "felfelé" folynak a folyók? A felfelé viszonyítás kérdése, folyók arra folynak, amerre a gravitáció húzza őket (vagy abban sem hiszel?). Egy űrben lebegő gömbnek nincs "alja" meg "teteje", csak egységesen úgy szokás ábrázolni, mert egyszerűbb úgy értelmezni, ha mindig ugyanúgy néz ki.

Másrészt az emberi érzékszervek korlátozottak. Vannak már náluk sokkal pontosabb, megbízhatóbb, részletesebb stb. eredményt adó műszerek. Vagy azt se hiszed el, amit a nagyítóban látsz, mert nem közvetlenül a szemeddel érzékeled, hanem segédeszközzel? Persze nincs mindenkinek pénze és ideje saját Hubble-t építeni, fellőni az űrbe, majd évekig elemezni az adatokat, de ha MINIMÁLISAN értenéd a fizikát, kb 3 perc alatt rájönnél, hogy ezek a módszerek működnek. A közvetlen emberi tapasztalás ezekhez képest semmi.

És még egy: azt még meg tudnád magyarázni nekem, kinek és miért származna előnye a Covidról való hazudozásból és a történelemhamisításból (ami utóbbi nagyon is valós probléma, legalább ennyiben igazad van), de mi gyakorlati értelme van annak, hogy "bekamuzzák, hogy a Föld gömbölyű"? Kinek és miért éri meg fenntartani egy egész NASA-t (és az összes többi űrügynökséget), hamisítani mindent, és fenntartani a titoktartást? Csak a hecc kedvéért? Globális prank, ez lenne a magyarázat?

júl. 18. 21:07
 9/39 anonim ***** válasza:
28%
*Nincs ha. Mármint a 2. bekezdésben. Bocsi, fáradt voltam, amikor írtam.
júl. 18. 21:15
 10/39 anonim ***** válasza:
73%
A széléről még senki nem esett a semmibe.
júl. 18. 21:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!