Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Minek a hatására lesz egy...

Minek a hatására lesz egy vezető ateista biológusból megtért hívő keresztény? Illetve van itt köztetek olyan, aki ateista természettudomány szakosból lett valami oknál fogva megtért keresztény?

Figyelt kérdés

ma 07:12
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Több oka lehet. Pl agysérülés. De okozhatja kilátástalan helyzet is, mivel a mesék (hamis) reményt adnak. Illetve lehet félelem is az elmúlástól, sokkal kényelmesebb hinni egy mesében hogy halál után is van élet.
ma 07:28
 2/7 A kérdező kommentje:
jön a karácsony, kicsit szeresük már egymást és ne nézzük le egymás hitét mert ti vagytok akik az alsóbb 15 százalékot képviselitek. A világ 85 százaléka hisz valamiféle Istenségben.Közel sem biztos hogy nektek van igazatok mert olvastatok 3 könyvet a biológiáról és menőnek érzitek azt amit tudtok
ma 07:37
 3/7 hollófernyiges ***** válasza:
91%

Azt mondod hogy:

"Közel sem biztos hogy nektek van igazatok mert olvastatok 3 könyvet a biológiáról és menőnek érzitek azt amit tudtok"

Előtte meg:

"ne nézzük le egymás hitét"

Mi lenne ha megfogadnád a saját tanácsodat?

ma 07:52
 4/7 Mojjo ***** válasza:
100%

A biológia nem zárja ki a keresztény hitet. Ahogy más természettudomány sem. A biblia bizonyos szó szerinti értelmezéseit zárja csak ki, de ennyi. Szóval ha csak nem valaki vérbeli fundamentalista keresztény, olyan nagy konfliktus nincs.

Mind a keresztényből ateista, mind az ateistából keresztény átmenet tipikusan valamilyen nagyobb hatású életesemény hatására történik. Ez valóban lehet akár az elmúlás közeledése, de bármi más is, ami meghatározó és általában megrázó élmény.

ma 07:57
 5/7 Telelő Teve ***** válasza:
0%
Főleg úgy, hogy az ateista mozgalom teljesen militáns irányzatot vett az elmúlt évtizedekben, így a humán- és reál értelmiségiek többsége egyaránt szívesebben azonosul a keresztény kultúrával, mint a habzó szájú divat-ateistákkal.
ma 09:05
 6/7 Mojjo ***** válasza:
88%

@5: Ez hamis dilemma. Nem csak a militáns ateista vagy keresztény opciókból lehet választani. Mind a keresztényekből, mind az ateistákból vannak habzó szájú verbális harcművészek, meg a hithez/nem hithez nyugodtan viszonyuló békés emberek is.

Arról nem is beszélve, hogy az régen rossz, ha valaki ilyen alapvető világnézetét divatokhoz köti.

ma 09:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal, mind a két félnél vannak szélsőségek, olyan emberek, akik vakon kiabálnak, és lenézik a másikat, mert nem olyanok, mint ők.

Én személy szerint keresztény vagyok, de szoktam gondolkodni azon, hogy létezik-e Isten, és az a véleményem, hogy fogadjuk el a másik véleményét, hiszen Isten léte nem bizonyított, de ez nem azt jelenti, hogy nem létezik, csak azt, hogy nem tudjuk.

A kérdésre válaszolva, egy ismerősöm nem volt hívő, de nyitott volt, és egy eseményen, melyre kíváncsi volt érintette meg valami vagy valaki. Én sem tudom, mi történt, de azóta egyre inkább érdekli a vallás, hit, aminek (mivel keresztény vagyok) nagyon örülök.

Ha valaki nagyon ellene van a vallásnak, hitnek, akkor nehezebb, nagyobb csoda kell ahhoz, hogy mégis higyjen. Ha az ember nyitott, akkor kisebb is elég. Persze, jó kérdés, hogy ez a csoda miben nyilvánul meg, de a lényeg, hogy valaki csodának éli meg, és ez hatással (remélhetőleg pozitív hatással) van az életére.

ma 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!