Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Minek a hatására lesz egy...

Minek a hatására lesz egy vezető ateista biológusból megtért hívő keresztény? Illetve van itt köztetek olyan, aki ateista természettudomány szakosból lett valami oknál fogva megtért keresztény?

Figyelt kérdés

dec. 17. 07:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én ezt nem értem, #9. Miért zárja ki magát a vallás és az evolúció?

Rengeteg tudós hitt Istenben annak ellenére, hogy a világ kilencvenX százalékánál okosabbak voltak.

Nem szeretnék beléd kötni, félre ne érts, csak nem gondolom, hogy a tudomány és a vallás teljesen ellentétes lenne, sőt, szerintem kiegészítik egymást.

Isten mindenható a hitünk szerint, de nem fogja azért levenni a terheinket a vállunkról, mert hiszünk benne. Ha valakinek komoly nehézsége van, akkor egy pszichológus tud segíteni (lehet rajta keresztül segít Isten, ki tudja). Ismertem papot, aki elment pszichológushoz. A hit nem azt jelenti, hogy innentől minden rendben van, de ha ez megnyugtat, én keresztény vagyok, és mentálisan semmi bajom.

Van az a vicc, biztos ismered, hogy egy pap beleesik a folyóba, és elkezdi sodorni a víz, nem tud kiúszni, megjelenik egy ember, és próbálja kihúzni, mire a pap azt mondja, hogy Isten majd megmenti, hagyja békén. Sodródik tovább, jön még egy ember, hogy kihúzza, de neki is azt mondja, hogy majd Isten megmenti, jön a harmadik, de azt sem engedi segíteni, végül belefullad a folyóba. Fent kérdőre vonja Istent: Uram, én mindig hittem benned, a Te igédet hirdettem, miért nem mentettél meg? Mire Isten: 3 embert is küldtem...

dec. 17. 18:27
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem zárja ki, de a neoprotestánsok elutasítják.

Viszont ennek a témának a természettudományok rovatban nincs helye.

dec. 17. 18:39
 13/14 anonim ***** válasza:

[link]

Ebből az látszik hogy nagyon sok a nem hívő vagy ateista, akik pedig hívők ők sokféle dologban hisznek.

dec. 18. 10:29
 14/14 anonim válasza:
Én ateista, majd később agnosztikusból lettem hívő keresztény, felnőtt koromban már. Kerestem az abszolút igazságot, amit máshol nem találtam meg. Az más kérdés, hogy az abszolút igazság minden részletét nem ismerem, mivel egy korlátolt ember vagyok. Azonban, az Istennel, ill. Isten fiával, Jézussal kapcsolatban van személyes bizonyságom.
dec. 24. 04:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!