Kinek hinnél egy Egely György Vs. Orosz László vitapárbajban?
Még mindig várom az energiamegmaradás bizonyítékát. Ha a XIX.sz-ban előállt volna egy kutató azzal, hogy a Merkur perihélium elhajlása teljesen eltérő az akkori gravitációs dogmánál, akkor ugyanígy megették volna az akadémikusok. Milyen ostobaságokat beszél. A legnagyobb elme Newton bizonyította be, hogy a gravitáció önellentmondásmentes. A kídérletet természetesen nem kell elvégezni, hogy Newton meg a többi megmondta, ott van leírva a könyvekben is a törvény=dogma
Egyébként bizonyosan lehet ingeneregiát kinyerni a természetből. Magad is láthatod. A csészealjaknak nincsen mechanikai hajtóerőt generáló anyag kibocsájtásuk. Nem az akadémiai űrhajózási ismeretekkel közlekednek. Semmit sem bocsájt ki hogy közlekedni tudjon és láthatod, hogy 180 fokos fordulatokat képes tenni így is. Tehát bizonyosak lehetünk hogy van ingyen energia. Már Testa is ismert ilyeneket. Üzemanyag nélküli autókat épített. Olvass ezeknek utána és ne higgy dogmákban, mert a tudományban minden megdöl 100 évenként
1fizikis
Na látod, azt speciel elhiszem, hogy "fizikis" vagy.
Csészealjak? Most komolyan? Tudod mikor láttam legutóbb repülő csészealjakat? Amikor összevesztem az asszonnyal. De ott nem láttam úgy, mintha sérülne az energiamegmaradás.
Egy kérdésem azért lenne, őszintén kíváncsi vagyok rá: mit tartasz bizonyítottnak a fizikában és miért?
Kedves Fizikus, vagy Fizikis?
Légy szíves, áruld már el nekünk, hogy te mit tettél le arra a bizonyos képzeletbeli asztalra, hogy olyan magas lóról beszélsz Orosz tanár úrról, meg egy Nobel díjas fizikusról, Feynmanról, hogy okoskodók?
Visszanéztem a 17-es válaszodat, melyben ezt írod zárásul:
"Lejáratott MINKET, mert úgy állította egy kísérlet "cáfolatát" hogy ő maga nem győződött meg róla. Nem végzett kísérletet, hasonló anomália szimulációt sem csinált, nem végzett perturbáció analízist, nem nézte meg a statisztikai szórást, semmit. Mi fizikusok nem így dolgozunk😂"
Ezek szerint te Egely úr csapatában tevékenykedsz?
A baj csak az, hogy egyikőtök sem fizikus!!!
Egely úr, ha jól tudom, hőerőgépész mérnök. Aki olyat állít, hogy nem igaz az energiamegmaradás törvénye, azt már középiskolából kibuktatják!!!
Egyébként pedig ami az ősrobbanást illeti, az nem törvény, hanem csak egy elmélet!!! Az energiamegmaradás viszont a fizika egyik alaptörvénye!!!
A termodinamika 1. és 2. főtételéről gondolom még életedben nem hallottál?
Ha neked ezek nem elég bizonyítékok, akkor kérlek mutass már be egy működőképes örökmozgót!!! Sajnos az a helyzet, hogy működőképes örökmozgót még soha senki nem tudott és nem is fog tudni bemutatni, még Gyuri bátyád sem, mert lehetetlen!!! Kár hitegetni a kevésbé képzett laikusokat!!
Aki olyan még ismeretlen területen próbál a tekintélyével visszaélve magyarázatot adni, az okoskodás. AZt jelenti az okoskodás, hogy korábbi tapasztalatai alapján kipótolja a tudományból eddig ismeretlen dolgokat. Mindketten ezt tették. Feynman legalább tett le valamit az asztalra. Szépít a dolgokon, hogy tankönyvben teszi ezt. Az oktatóknak úgy kell átadni a tudást, hogy egy lezárt egész tudományt adnak át, hogy ne kételkedjenek benne a diákok. Ő egy idealizált helyzetet mutatott be. Szerintem ez kedves volt tőle
Oroszról viszont jobb nem is beszélni. Nem elég hogy tényként kezelt vitatható tételeket, még a fizika legfontosabb megismerési módszerével a kísérlet elvével is szembement. Szégyen ! Ha oktat téged megmondhatod neki a nevemben. Orosz még nem tett le semmit arra az asztalra. Egely sem egy matyóhímzés, de legalább nem beszél ostobaságokat. Kísérlet nélkül semmit nem állít. Ő egyedül van. Nincsen a háta mögött fizikusok hada. Nem dolgozok vele én sem. Ha a térenergiás készülékei érdekelnek keresd meg őt. Van e-mail címe, FB-je. Egely legalább a tevékenységével reklámozza, ösztönzi az önálló autódidakta kísérletezgetést, tudományos megismerést. oroszból nincsen ilyen előnyünk sem.
Az energia megmaradás törvényt tanítjuk persze, de nem úgy mint bebizonyított törvényt. A tudományként kezelt törvények közt szerepel. A tudományról tudjuk, hogy nem egy állandó megdönthetetlen rendszer. Folyamatosan újabb ismeretekkel bővül, ezáltal a régi elképzelések megdölnek. Ebben a sémában tekintenek a diákok is az energiamegmaradásra. A thermodinamika törvényei sem bizonyítottak. Van egy ilyen törvény, amit meg kell tanulni és érteni kell. Lehet x év mulva megdöl, elévül, korlátozódik a hsználhatósági köre ennyi.
Az ősrobbanással tévedsz. Azt sajnos bizonyított tényként állítja a tudomány. Nekem is így kellett felmondanom már az egyetemen is!! Ez a baj vele. Annyi minden keletkezéselméletet lehet összerakni, semmi bizonyíték sincsen az ősrobbanásra, mégis ezt állítják. Ez nagy baj!
Mojjos. Akkor már elhiszed hogy fizikus vagyok, gratula. Én akkor és csak akkor fogadok el egy törvényt, ha kétséget kizáróan bizonyítva van. Sem több, sem kevesebb. Amíg ezt nem teszed meg addig nincsen bizonyítva az energiamegmaradás sem. A kísérlet elvégzését pedig nem helyettesíti, sajnálom.
@34: Nem, természetesen nem vagy fizikus, nem ezt hittem el. Én azt hiszem el, hogy fizikis vagy. Ahogy a #31-ben aláírtad a hozzászólást. Igen kis fizi, ami azt illeti.
Viszont visszatérve a kérdésemre: konkrétan, egy, vagy akár több példát megnevezve mit tartasz bizonyítottnak a fizikában?
Köszi!
Kedves Fizikus!
"Oroszról viszont jobb nem is beszélni. Nem elég hogy tényként kezelt vitatható tételeket,"
Ezeket csak te vitatod, mások, a valódi fizikusok nem vitatják, mert igazak!
"Egely sem egy matyóhímzés, de legalább nem beszél ostobaságokat. Kísérlet nélkül semmit nem állít." Ebben te tényleg biztos vagy?
https://www.youtube.com/watch?v=OVN8_lIG254
De sok ilyen példát lehetne kiragadni!
"Az energia megmaradás törvényt tanítjuk"
Eddig arról próbáltál meggyőzni minket, hogy fizikus vagy, bár a 31-es válaszodban már a repülő csészealjak működésében voltál szakértő, most meg már fizikatanár is vagy??? Holnap már a CERN-ből fogsz kommentet írni, Holnapután A SpaceX-ből, azután meg egyenesen a Marsról?
Élénkebb a fantáziád, mint Kisfaludy úré, aki egyik videójában arról számolt be, hogy asztrál síkon már járt a Marson és találkozott élő Marslakókkal! Hát mit mondjak, mellettetek Münchausen báró az igazmondó juhász!
De komolyra fordítva a szót Mojjo-nak volt egy kérdése, amire nem válaszoltál!!!
Mit tartasz bizonyítottnak a fizikában?
Elméleted szerint az sincs bebizonyítva, hogy ha leejtünk egy görögdinnyét a 20 emeletről a földszintre, akkor az szét fog lapulni! Hiszen nem végezték el minden görögdinnyére a kísérletet, hogy minden kétséget kizárjanak!!
Látod, ez a baj veled, hogy nem vagy te fizikus,mert akkor tudnád, hogy a tudomány egyik "haszna", hogy előre megjósolja egy folyamat végeredményét!
Ezért nem végezte el Orosz tanár úr a kísérletet, mert minek???
Nem vétett semmilyen hibát, csak gondolkozott egy kicsit, és máris tudta, hogy energia nem keletkezik és nem semmisül meg, csak átalakul!!!
Honnan jött volna a plusz energia? Ha mégis igazolt volna plusz energiát a mérés, akkor két dologra lehet ebből következtetni, ha a szándékos csalást kizárjuk:
1 mérési hiba
2 nem zárt a rendszer
Több opció nincs!!!
Előre jelzem, hogy mérnök vagyok, és így mondom amit mondok.
Orosz szerint minden ami nem fizika az áltudomány, példának okért a műegyetemen tanított gazdaságtudomány is.
Biztosan azt gondolja, hogy a mérnökök a szervezési kérdéseket ugyan úgy ordibálással meg beszédekkel oldanak meg a valóságban, mint ahogy ő megteheti ezt az óráin, mert ő a tanár és megteheti, hogy monológokkal szórakoztatja a brutális számonkéréseiről híres tárgyait.
Mert erről híres az Orosz Laci ugye, az felsőoktatás Puzsér Róbertje, nem a nagy eszéről.
Azt gondolom, hogy amíg Egely meg nem őrült, addig komolyabb tudós volt, mint Orosz.
"Mit tartasz bizonyítottnak a fizikában?"
Meddő viták is vannak a fizikában, és ameddig Egely bácsi nem publikálja a reprodukálható kísérleteit, addig sajnos nem lehet neki nobel-díjat adni.
Tényleg nem annak kéne a döntés alapjának lennie, ki mondja, hanem hogy mit mond, az mennyire állja meg a helyét.
A mai ismert fizikának a határain túlmutató kezdeményezéseket sem szabad teljesen ignorálni, hiszen az ismert világon túl is van még rengeteg valós tény.
De ha valaki a már ismert, sokszorosan ellenőrzött, bizonyított fizikán BELÜL próbál azzal ellentétes dolgokat erőltetni, méghozzá alátámasztatlanul, az nem az új tudás forradalmára, hanem minimum megtévedt ember. És még finom voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!