Kinek hinnél egy Egely György Vs. Orosz László vitapárbajban?
Ha valaki még nem látta volna:
https://www.youtube.com/watch?v=pEC4kYyeiPI
Orosz Lászlónak, mivel ő a reprodukálható kísérletekben hisz. Itt a cáfolat, érdemes az alján a levelezést (is) elolvasni:
Egy áltudós és egy tudós vitája? Nehéz döntés, nem mondom :D
Mellesleg még valamikor cca 20 éve Egely és Groma István ( [link] ) vitájához volt szerencsém az ELTE TTK-n. Egely önmagát mosta le a pályáról, annyira nevetséges volt.
#3 Teljesen igazad van! Ez nem hit kérdése!
Átfogalmazva a kérdést: Kinek a véleményét fogadnád el?
Orosz is leszerepelt rendesen. Én szégyenkezem rajta fizikusként. Egely számítási hibát vétett. Ezt tette úgy, hogy egyetlen fizikus, szakértő sem lektorálta, segítette a kutatásban és ő maga nem elméleti fizikus csak egy mérnök. Ok azért egy ilyen számítást illene tudnia egy mérnöknek, de inkább a BME mérnökképzésére nézve szégyen.
Orosz Laci vétette a legnagyobb hibát; NEM VÉGEZTE EL A KÍSÉRLETET! A fizika Newton óta a természet megfigyelésén, a kísérleti tapasztalatok kiértékeléséből szerzi minden tudását. Mi az hogy "nem kell elvégezni a kísérletet?" A sok kísérleti fizikus forog a sírjában. Orosz Laci elővette Egely számításáit az ingáról és észrevette, hogy amikor a rugó kitérült ott mért nagyobb energiákat és NEM SZÁMOLT UTÁNA, hanem hasraütés szerűen azt találta ki, hogy ez a rugók energiája, minden egyes energia drop. Ami nem biztos, hogy így van. Megint csak bizonytalanul állított
Ott volt a video vége felé egy vegyész barátja Egelynek, aki megmondta, hogy nagyon sok esetben szignifikánsan ad többletenergiát a készülékük.
Ezek a konkrétumok. Ezen túl semmi. Most Egely elmondta, hogy NINCSEN ELMÉLETE hozzá, minden csupán kísérletileg igazolt. Hinni az Egelynek kellene, hiszen ő végezte el aprólékosan a kísérletet. Ő töltött évtizedeket ezzel, az ingyenergiával.
Mindezek ellenére én magam nem hiszem, hogy Egelynek sikerült volna működő többletenrgia konvertert készítenie, mivel én magam egyszer sem láttam működésközben, pedig van ismertségem ebben. Magyarán nem hiszek semmit, amíg nem látom.
1fizikus
Az Egely kerékről annyit, hogy már volt ilyen készülék a '80-as években amerikában. Egely onnan koppintotta. AZt hiszem Energy Wheel volt a neve. Maga az Egely kerék valóban képes bioenergiát kimutatni, mert teljesen lezárt műanyag doboz alatt is forog, ahol már semmilyen hőenergiát nem vesz fel a kerék
1fizikus
Orosz tanár úr nem vétett hibát, hiszen tudja jól, hogy az energiamegmaradás törvényét nem lehet megszegni!
Innentől kezdve nem sok értelme lett volna elvégezni a kísérletet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!