Létezik arra módszer, hogy megtudjuk valakiről, hogy tud-e valamit, vagy csak tippel? Matematikai/tudományos értelemben értem.
Poligráfos vizsgálattal szerintem erre is lehet vizsgálni, bár az sose 100%-os.
De leginkább olyan módszerekkel amik az emberi viselkedést írják le, mint például hogy az emberek egy adott irányba néznek ha hazudnak, vagy megpróbálnak feleleveníti egy emléket. A testbeszéd is árulkodik az ilyen apró jelekből viszonylag biztosra megtudja valaki olyan mondani aki ért hozzá.
Gondolom a kategóriába írókat akarja lebuktatni inkább a kérdező.
Azt viszont nem értem, hogy mit ért tippelés alatt.
MRI segíteni szokott.
Bár, ha az illető rosszul tudja, és azt hiszi, hogy igaza van...
#4 Igaz! :)
Kedves kérdező!
Ha még kisebb gyerek, akkor ne ijesztgesd azzal, hogy "aki igazat mond, annak betörik a feje", inkább igazságos Mátyás király igazmondó juhászának történetével ismertesd meg. Ha már nagyobbacska, akkor ne őt vallasd, hanem a facebook-fiókját, onnan előbb kiderül a féligazság másik fele is.
Akkor hidd, ha látod, hogy amit állít, azt be is tudja bizonyítani, meg is tudja tenni,
meg is teszi, ne előbb. Ennyi!
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
Ha másképpen nem megy, várd ki, míg "igazolja" az állítása valóságtartalmát.
Statisztikai módszer:
Több külön kérdést is felteszel az adott témában, és annak az esélye hogy mindre helyesen tippeljen a kérdések számának exponenciális függvénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!