Jelenleg mi hiányzik a tudományos kutatásokból, hogy meg lehessen csinálni a Jurassic Parkot?
Tudom, hogy össze lehet rakni, szinte a csapból is ez folyik, persze, hogy tudom. Ez rendben is van.
Nature:
"az eddig visszanyert legrégebbi genomiális adatok egy 780–560 ezer évvel ezelőtt kelt lómintából származnak 2 . Itt három, a korai és a középső pleisztocén alpochonból származó mamutmintából származó genom adatainak helyreállításáról számolunk be, amelyek közül kettő több mint egymillió éves."
National Geographic:
Millió éves mamutfogak adják a világ legrégebbi DNS-ét (Million-year-old mammoth teeth yield world's oldest DNA)
Az 5-öskében csak vicceskedtem, semmi más, néha kell egy kis viccecske. És csak annyi, hogy dínócska dns-ke nincs, mert nincs dínócska csontocska sem.
(Zárványt még találhatnak a fosszíliában, de hát ... )
............
"Minél többet találunk, annál valószínűbb, hogy össze tudjuk legózni a talált darabokból az egészet. Vagy legalábbis olyan sok részletet, hogy már látszik belőle, miben különbözik a jelenlegi rokonaitól."
Ehhez azért az is kéne, hogy a miszlikbe tört DNS-ek darabkái nagyobbak legyenek néhány bázisnál (különben lehetetlen összerakni). Márpedig az alábbi cikk szerint (Table 1) a csontban levő DNS még -5 °C-on is egy bázispáros darabokra bomlik kb. 6,83 millió év alatt.
Ez alapján elég valószínűtlen, hogy (nem-madár) dinoszauruszból használható DNS kinyerhető legyen. Az meg pláne, hogy a teljes genom szekvenálható legyen.
Itt elhangzott egy párszor néhány millió év. Egy millió év alatt lebomlik a DNS, 6,83 millió év alatt néhány bázispáros darabokra hullik, stb stb.
Aki ezeket olvasva esetleg nem tudná: a dinoszauroszok 65 millió évvel ezelőtt haltak ki.
Szóval szerintem ez esélytelen.
4-es!
A dinóknak a legtöbb nagy csoportjuk fészeképítő, tojásrakó állatként ismert, ami arra utal, hogy a modern madarakhoz hasonlóan szaporodtak. Most is vannak, pl. a pipikék... :)
Nincs értelme. Napok alatt felzabálna egy kiserdőt.
Nemcsak az állatot kellene feléleszteni, hanem azt a természeti környezetet is, ami a megélhetését és szaporodását biztosítja, vagyis a gigantikus méretű őserdőket.
Tehát elvetélt ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!