Melyik hivatalosan elfogadott tudományos törvény, elv, vagy hipotézis alatt inog a léc? Mert a legújabb kutatások szerint az mégsem úgy van!
Minden kornak volt egy hivatalosan elfogadott álláspontja a minket körülvevő világról,(ahogy ma is van) -annak működéséről – mindaddig, amíg nem jött valaki és bebizonyította, hogy az nem úgy van.
Aztán átírták a szabályokat, törvényeket, és úgy gondolták, hogy most már így a helyes.
Egészen addig, amíg x év, vagy évszázad múlva jött egy másik Ember…
"Ha egész nap a mozgási egyenleteket bújjuk, akkor sem találunk rá erre a lehetőségre. A tankönyvek szerint ez nem történhet meg" [link]
Szerintem rosszul közelíted meg.
Elméletileg a fizikai törvények olyanok, hogy nem inog alattuk a léc, amíg nincs kísérlet ami cáfolná az elméletet az érvényben van.(Értsd ez alatt, az amiről az elmélet nem mond semmit nem cáfolat) Ha van egy olyan kísérlet, ami kiállja a tudományos közösség vizsgálatát, és továbbra is ellentmond az elméletnek, akkor az az elmélet megdőlt nincs mit szépíteni.
Vagy hozzá kell nyúlni, vagy újat kell alkotni.
Tehát ezzel arra akartam utalni, hogy olyan van csak hogy igaz vagy olyan hogy nem igaz, de köztes állapotot nem lehet értelmezni.
Ez lenne az objektív vélemény.
Szubjektív, az ember azért érzi, hogy bizonyos elméleteink, nem teljesek, vannak jelenségek amiket nem magyaráz teljesen, vagy nem alkalmazható rá a peremfeltételek miatt, de ez alapján gyakorlatilag a teljes fizika ebbe a kategóriába tartozik. Ezért én azt javaslom közelítsünk meg mindent objektíven.
A fönti két linket átfutottam érdekesek, bár az első kicsit bulvár szagú. :S
Baleys
"csupán egy egyszerű, tiszta energiavonal."
Tessék egy agyament hülye ostoba feltételezés! Se az energia megmaradás se az anyagmegmaradás ezerszer bebizonyított töevényét nem veszi figyelembe!Semmiből soha nem lett semmi! Nem lett volna se föld se élet ha a meglevő anyag átalakulása és az energia nem hozta volna létre! Ilyet csak egy elmebeteg buta tehetségtelen ember vizionál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!