Szerintetek Puzsér Róbertnek igaza van Elon Muskal kapcsolatban?
Puzsér szerint az egész Musk jelenség egy hatalmas blöff és valójában Musk csak abból él, hogy nagyokat mond...
Valós innovációk nem fűződnek a nevéhez.
A Mars termaformálása pedig sosem lesz lehetséges.
"Már amikor nem twittel meggondolatlanul, mert olyankor borulnak a részvényei."
Na az is érdekes, mert az összes ilyen hullámoztatás után meg megint megy felfelé. :D
Szerintem ez is részben stratégia.
Legalábbis amikor benyögte a Tesla részvényből kivásárlását, az az volt.
Meg is büntették pár millió dollárra, de többet hozott be az akció , mint amit büntetés elvitt.
Persze néha tényleg csak barom rizsa, amit nem kéne.
De hát ő sem szent, emberből van, ha Nixon megtehette, hogy medencéjében részegen fetrengve majdnem kilövette az atomot Koreára, alig tudták lebeszélni róla, akkor azt hiszem, pár hülye twitter elszólás belefér. :D
Puzsér sérelmez egy olyat is, hogy Musk állítólag sértettségből egy mentőst le pedofoilozott...
Teljesen megalapozatlanul.
Nem tudom, hogy megtörtént e.
"Musk állítólag sértettségből egy mentőst le pedofoilozott.."
Nem szó szerint, de igen, volt ilyen.
Volt az az ázsia balhé a barlangban rekedt gyerekekkel, Musk helyből felajánlott saját gyártású víz alatti kimentő kapszulákat, amit a helyi mentőbúvárok elutasítottak, gondolom ezen kicsit besértődött és valami olyat twittelt, szerintem részegen, ami arra utal, hogy a búvárnak nem kell a kapszula mert úgy nem tud tapizni vagy valami ilyesmi.
Szóval megtörtént.
"Musk állítólag sértettségből egy mentőst le pedofoilozott"
Nos, lehet, igen. De azért felmerül bennem, hogy Puzsér vajon milyen meggondolásból hoz fel ilyen eseteket, mire próbál ezzel rávilágítani, mi a célja egy ilyen mondatának. Nekem ez csak szánalmas sárdobálás. Ilyen alapon tényleg szinte bárkit le lehetne szólni.
#16. Meg tudod hallgatni a linket, közben megnéztem PC-n.
Szerintem nincs azzal gond, hogyha erről beszél valaki a nyilvánosságban...
Azért ne essünk a ló túloldalára sem.
Nehogy már az legyen, hogy Musknak nem lehet az ilyen megnyilvánulásait sem kritizálni...
Sajnos nem tudok veled egyetérteni Wadmalac. Eléggé alaposan ismerem Puzsér munkásságát, biztos vagyok benne hogy nem "stratéga". Puzsér egy őszinte ember. Persze valamennyire rájátszik az imidzsére, de nem hiszem, hogy ennyire tudatosan. Szerintem inkább az hozható fel neki jogosan, hogy sokszor van egy elképzelése, és az azt igazolni látszó dolgokból csinál egy katyvaszt, amiben az ok-okozati összefüggések nem feltétlenül állnak fent. Azt ami gyengítené az érvrendszerét figyelmen kívül hagyja. A többiből meg felépít valami metaforákkal teletűzdelt motívumot ami jól hangzik, csak hát sokszor nem igaz. Olyan témákba is belemegy, és szervesen beépíti a motívumba amihez egyáltalán nem ért (pl. tudomány). Aztán ezeket mintegy kinyilatkoztatásként tálalja, amit a "leghűségesebb" követői kritika nélkül benyelnek. Amikor politikáról/közéletről beszél legtöbbször egyet tudok vele érteni (valljuk be, amilyen politikusain vannak nem túl nehéz), amikor a celebeket fikázza szintúgy. Akkor kezdődik a probléma, amikor komolyabb témáról van szó, vallás, tudomány, stb. Szóval összességében szerintem egy értelmes, gondolkodó ember, aki sokszor túltolja a szekeret, és hát emiatt mond jó nagy hülyeségeket is. A másik borzasztó idegesítő dolog benne az, hogy az értelmes kommenteket egy kalap alá veszi az anyázó, fröcsögő szitkozódásokkal.
Musk egy örült zseni. Nagy koponya, ügyes üzletember, emiatt tisztelem is, de hogy nem százas az biztos. Elég megnézni, hogy nevezte el a gyerekét.
A két ember nem egy kategória. Ami közös, hogy mindkettő a megmondó ember szerepét játssza.
Musk be tudott törni az autóiparba. Ebbe már sokaknak beletört a bicskája. Be tudott törni az űriparba. A módszere, hogy hatalmasakat blöfföl, néha eszetlenségeket mond (ilyenkor felmerül a fű vagy az alkohol), de csinál is értékelhető és értékelendő dolgokat. Puzsér végzettségivel ismereteivel nem vagyok tisztában, de a Mars mérete közelebb áll a holdhoz, mint a földhöz. Ebből adódik, hogy belélegezhető légkör legfeljebb épületekben lehet. Hogy Musk mire gondolt, a terraformálás alatt, azt tőle kéne megkérdezni.
Ha jól emlékszem a pedofilozást egy jelentősebb összeggel zárta le, mindkét fél örömére.
"Nehogy már az legyen, hogy Musknak nem lehet az ilyen megnyilvánulásait sem kritizálni"
De lehet, csak ez hogy jön ahhoz, hogy mikor tervez a Marsra jutni, vagy a nagyotmondáshoz és a blöffhöz. Tulajdonképpen mi a gondja Muskkal? Minden? :)
Musk álmodozó és jól bánik a pénzzel, Puzsér pedig "mindenhez is értő" és jól bánik a szavakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!