Valaki elmagyarázná? Idődilatáció.
Figyelt kérdés
Nekem felfoghatatlan az, hogy az idő máshogy telik. Elolvastam a wikipédián azt a vonatos példát, de azon se értettem meg.
Az idő nem egy fogalom? Mindig ugyanúgy kéne telnie.
2010. aug. 24. 15:33
11/12 anonim válasza:
Az idő megnyúlásáról van szó. Az idő egy dimenzió, csupán nem térszerű. Ha fénysebesség közeli sebességnél torzul a világ ami tér és idő egyszerre, és másképpen tellik az idő. Ennyi röviden.
12/12 anonim válasza:
11: De fénysebesség nem létezik. Idő sem létezik. Akkor mi torzul? Max ahhoz képest torzul, amit mi világnak hívunk. Meg fénysebességnek.. na meg időnek. Szóval kitaláltak valamit, ami két kitalált dolgon alapszik. De magyarázat nincs, csak elméleti síkon. Akkó mivan? Értem én, hogy én nem értem. Csak azért mégis. Ha valami létezik, azt le lehet írni egyszerű példával. Ezt nem lehet. Az időt az ember találta ki, így az mindig ugyanúgy telik. Lehet, hogy én egy alvó ember nézve úgy érzem, lassabban telik, mint az alvó embernek. De valójában ugyanúgy telik és ez bármilyen sebességnél ugyanúgy telik. Hisz nincs, mi találtuk ki. Akkor most wtf? oO
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!