Ha az univerzumon kívülre mennénk mi lenne ott?
Orbán Viktor lenne ott.
Vagy Chuck Norris.
Nem vagyok szakértő, de talán elég olvasott vagyok ahhoz, hogy ne mondjak totál hülyeséget. A tudomány mai álláspontja szerint az univerzum végtelen. Az ősrobbanáskor is végtelen nagy volt és pluszban még végtelennagy sűrűségű is. Arra, hogy kisebb volt kezdetben, úgy gondolj, hogy 0 és 1 között végtelen sok szám van, mégis tudod, hogy kevesebb, mint 0 és 10 között.
Tudom, hogy ez csak egy gondolat volt, amit írtál, de az univerzum szélére nem tudunk eljutni. Ami a vizsgálható univerzumon kívülre esik, azt már sose tudjuk felfedezni, mert gyorsabban távolodik tőlünk, mint a fénysebesség.
Ha rosszul tudom és nem végtelennek tartják, akkor egyszerűen nem lehet értelmezni. Ha nincs energia, akkor nincs anyag. Ha nincs anyag aminek a rezgései alapján időt lehetne mérni, akkor nincs idő. Ha nincs idő, akkor nem tudsz helyet változtatni, ezért nincs hely. Nincs semmilyen paramétere.
Létezik egy jó idézet, sajnos nem tudom kitől: Ha azt hiszed, hogy érted a quantum fizikát, akkor nem érted a quantum fizikát.
Mivel az univerzum alakja, létrejötte, halála nagyban kapcsolódik ehhez, ezért ezt se lehet teljesen érthetően magyarázni.
...az idézet érvényes.
Ezen túl, tévesen tudod, hogy 0 és 10 között több szám van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!