Villanyvezetékkel érintkező fák mindig földelnek és veszélytelenek, megérinthetőek ezen fák bármikor?
Van kivétel? Zárlat, összeérintik a faágak valamely két vezetéket, vagy egy rászálló madár miatt a fát érintő embert megrázhatja, vagy valamikor nem földel rendesen, stb?
Függ a fa fajtájától az esetleges probléma?
Függ-e a veszély időjárástól pl záporeső, vihar, stb?
Függ-e észre nem vett, a fán félig letört ágaktól egy esetleges veszély?
Eon-os szakértő ránézett, amikor rákérdeztem, azt mondta: "jó az így, semmi gond, időnként szokták gallyazni".
"Időnként": asszem évente szokták egyszer.
"Milyen vezeték? Szigetelt vagy csupasz? Kis- vagy középfesz.?"
Mint utaltam rá, nem értek az elektromossághoz, ezért tettem fel kérdésem.
Utcai villanyvezeték, ennyit tudok mondani. Asszem 400 VOLT, mintha ez lett volna ráírva.
Ránézésre látni lehet, hogy csupasz fém vagy műanyag.
A kérdés pedig rosszul van feltéve. Pont azért veszélyes, mert a fa (nem meglepő módon) FÖLDELT, pont mint a 04-es háló csillagpontja, tehát vezeti valamennyire az áramot magán keresztül. Ha el lenne szigetelve a földtől, akkor nem lenne gond.
"Ha el lenne szigetelve a földtől, akkor nem lenne gond."
Mert akkor az áldozat az érintéskor megkapná a teljes feszültséget, ha nincs elszigetelve, akkor meg csak kisebbik részét, ugye. Hát, tényleg nem lenne gond - az ügy kimenetelét tekintve. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!