Ősrobbanás? Hogyan történt?
Nem vagyok képes felfogni. Nekem úgy magyarázták, hogy előtte semmi sem létezett (nem tudom, mennyire igaz ez, mármint hogy az eredeti elmélet ezt állítja-e). Ha ez így van, akkor hogyan jöhetett létre "robbanás"? Egyáltalán a mai értelemben vett robbanás volt ez?
Azzal magyarázzák, hogy a bolygók, csillagok stb. folyamatosan távolodnak egymástól, így a világűr folyamatosan tágul. Kérdem én, hogyan lehetséges, hogy valami, ami eleve végtelen, még tágul is?
Illetve ha akkor abban az egy pontban történt egy robbanás, akkor abban a pillanatban létre is jöttek a ma ismert természetes kémiai elemek? És ennek a pontnak meghatározható-e a helye?
És hogyan lehetséges, hogy mindez odáig fajult, hogy ma gondolkozó emberek élnek - kérdem ezt katolikusként (nem megcáfolni akarom az elméletet a Teremtéstörténettel, ne menjünk bele a teológiai részébe) - ?
Elsősorban olyanoktól várnék választ, akik értenek is hozzá, és nem csak elküldenek a k@rva anyámba ráguglizni, mert sokat kerestem már, de sehol sincsen úgy leírva, hogy felfogjam.
@29: A főkérdés alatti leírásban összesen 6 kérdést tett fel a kérdező. Ebből négyet (azaz több cca 67%-át!) gond nélkül meg lehet válaszolni korrektül a jelen tudásunkkal is. Egyet félig-meddig, egyet pedig semennyire, de azoknál is le lehet írni, hogy hogyan is állunk jelenleg, mit tudunk és mit nem, mik okozzák a nehézségeket stb stb. (Ami azt illeti, én reméltem, hogy eljut ide a beszélgetés és majd ezekről is lehet beszélgetni itt - de hát kicsit máshogy alakult.)
Tehát ha jó szándékkal állsz a kérdéshez, pont hatból hatra lehet írni.
Én azt javaslom, legközelebb pl inkább olvasd el a kérdéseket, mielőtt elkezdesz hisztizni, hogy márpedig ezek nem megválaszolhatóak, és ha továbbra sem megy, akkor fogadd csak meg szépen a saját tanácsod és olvasgasd a wikit, mert a saját írásod alapján azt kell gondolnunk, vagy troll vagy, vagy szellemileg visszamaradott. Ja, és ha már válaszolni nem tudsz egy kérdésre se, leglább ne b.szd rommá a topicot a hisztiddel. Köszi!
majd én összefoglalom a témát tömören és velősen:)
1xcsak fogta magát az egész hóbelevanc és felrobbant a picsába.
és azután eltelt 1 kis idő, és így lettünk mi kis férgecskék, akik itt hisztériázunk gyakorin :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!