Az lezárások következtében megnövekedett öngyilkossági esetek száma vajon foglalkoztatja a kutatókat?
20
Igen.
És azt is elfelejtik, hogy nagyon sok mentális betegtől elvették pont azokat a lehetőségeket amelyek segítettek nekik kezelni, kordában tartani a betegségüket. Például ilyenek azok a hobbi szintű terápiás hatású aktivitások amelyek sokkal hatásosabbak mint bármely gyógyszer. A bezártság a legrosszabb opció ezen emberek számára.
22
Igen, de ha ez évekig így megy akkor annak jó eséllyel sokkal több áldozata lesz mint az 1% 80 feletti krónikus beteg.
Én csak annyit mondok, hogy mérlegelni kellene. Most például a gyerekek gyerekkorát, fiatalok fiatal éveit, mentális betegek nehezen fenntartott állapotát, kis vállalkozók megélhetését, minimálbéren élők megélhetését veszik el.
Én értem, hogy szolidarizálni kell az idősekkel, de vajon megéri beáldozni más rétegeket teljesen ezért a célért?
Persze, ha max nyárig minden újra kinyit akkor már megérte az áldozat, megmentettük a 80 éveseket, de ha évekig, évtizedekig így megy majd, akkor is megéri szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!