Ha 6 hónap múlva kiderül, hogy a vakcina halálozási rátája magasabb (úgy 3-5%) mint magáé a vírusé akkor leállítják majd a vakcinázást, vagy már befejezik ha elkezdték?
9
És te hogy hogy jobban tudod, mint a WHO volt alelnöke? Van kutatói háttered?
5 hónap alatt nem következett be bibi, de ez nem azt jelenti, hogy 5 év alatt sem fog.
Amúgy meg a tudós is mondta a cikkben, videóriport is van vele, aki tud franciául, megnézheti, hogy a tényleges halálozási aránya hasonló mint egy komolyabb influenza járványnak, ami már elég sokszor előfordult a kontinensen is.
A pár évvel ezelőtti német példát hozta fel, amikor rengeteg ember került kórházba és halt meg az influenza miatt.
Még sem volt pánik, nem zárták le az országokat, nem volt olyan hogy mindenkit be kell oltani, mertmindmeghalunk.
Mint ahogy most a média nyomatja a politikusokkal.
Na már várom a sok fanatikust mit kezd el fröcsögni ide.
12
Krízishelyzetben lehet a legtöbb újítást bevezetni, elfogadtatni a közvéleménnyel. Lásd háborúk. Most a biotechnológiákban várhatók nagy áttörések és krízishelyzettel valószínűleg könnyebb ezeket elterjeszteni.
@10: Oké, így már világos mire gondolsz, illetve mitől tartasz.
A vakcinában használt mRNS nem tud átíródni a DNS-be, azaz nem történhet meg semmilyen génekbe való véletlen beavatkozás.
A DNS-ről tud RNS másolat készülni, RNS-ről DNS nem az ember - vagy bármilyen fejlett élőlény - esetében. Az mRNS a riboszómákhoz kapcsolódva fehérjék szintetizálását teszi lehetővé - az mRNS bázishármasainak megfelelő fehérjéket. Ennyit tud a dolog.
Emellett azért megértem, hogy új dolog, meg valami örökítőanyag-szerűségről van szó, így ijesztő lehet, de emiatt kár aggódni.
Az, hogy egyesek még pluszban ijesztgetnek is, nem újdonság. Az oltásokkal kapcsolatban mindig is nagy divat volt a pánikkeltés, lsd aluminium-adjuvánsokkal való riogatás, higanytartalommal való riogatás, autizmussal való riogatás stb stb. Az RNS-el való riogatás csak egy újabb plusz a sorban.
"Ugyanakkor ne feledjük, hogy ez teljesen új technológia, genetikai anyagot fecskendeznek az emberbe!"
Pontosan melyik védőoltásról beszélsz? Mert bőven több, mint 100 különböző vakcinét kezdtek el fejleszteni, egy csomó különböző hatásmechanizmussal. Ha a Pfizer féle vakcinára gondolsz (amit már elkezdtek használni itthon is), akkor az RNS alapú vakcina, míg az ember örökítőanyaga DNS, tehát nem fecskendeznek be genetikai anyagot. (Vannak DNS alapú vakcinajelöltek is, de azok még a phase III tesztelésig sem jutottak el.)
Ha esetleg mondjuk az illető nevét leírnád, akkor talán volna esély is arra, hogy ellenőrizzük amit írsz. (Mondjuk akár be is linkelhetnéd a cikket, ha az volna cél, hogy tényleg meg tudjuk nézni...)
"Én is pont a génekbe való véletlen beavatkozás miatt aggódom, mivel teljesen új a technológia."
Akkor ne aggódj, mert ez nem lehetséges. Itt másik is, és én is írtam róla, miért:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudom..
Még mindig várjuk a forrást erre.
Még mindig várjuk a forrást erre.
"Még sem volt pánik, nem zárták le az országokat, nem volt olyan hogy mindenkit be kell oltani, mertmindmeghalunk."
Ez a hasonlat azért nagyon ügyes hasonlat, mert az influenza ellen van védőoltás. :D
Amúgy a halálozási adatokból már látszik, hogy például itthon évtizedek óta nem volt olyan magas a halálozás, mint az utóbbi hónapokban (és decemberig még el sem értek a KSH halálozási adatai).
15
Köszi.
"Amúgy a halálozási adatokból már látszik, hogy például itthon évtizedek óta nem volt olyan magas a halálozás, mint az utóbbi hónapokban (és decemberig még el sem értek a KSH halálozási adatai)."
Azért ez jórészt annak (is) tudható be, hogy más krónikus és súlyos betegek nem kaptam megfelelő ellátást mert sok kórházat átalakítottak koronavírus kórházzá. Ez a jelenség minden országban megfigyelhető.
"Azért ez jórészt annak (is) tudható be, hogy más krónikus és súlyos betegek nem kaptam megfelelő ellátást mert sok kórházat átalakítottak koronavírus kórházzá."
Nyilván ez is benne lehet, épp az az egyik legnagyobb baj a koronavírus járvánnyal, hogy túl tudja terhelni az egészségügyi ellátórendszert. De a többlethalálozás több, mint fele igazolt covid fertőzött volt (és valószínű, nem minden fertőzöttet azonosítottak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!