Van itt olyan biológus, tudós aki nem hisz az evolúcióban?
"Én inkább abban hiszek, hogy volt egy teremtő lélek, akinek valamiért eszébe jutott, hogy anyagi világra volna szükség. Ahogy a Biblia írja, kezdetben volt az Ige. A teremtő szándék.
A fizikai állandókat úgy állította be, hogy hozzánk hasonló lények jöjjenek létre.
.
A kémiai, majd biológiai evolúciós szabályai, úgy mint a természetes szelekció, nem mások, mint a teremtés eszközei.
.
Nincs abban semmi különleges, ha egy tudós istenhívő. Inkább abban látom a különlegességet, ha egy tudós ateista. Olyan hiedelemrendszerben kell élnie, aminek én nem látom az értelmét.
.
A legnagyobb rejtély a gondolkodó, szabad akarattal rendelkező ember keletkezésének az értelme, a lelkünk eredete, küldetése és sorsa. Ezek olyan kérdések, amelyekre a természettudomány sohasem fog választ adni.
-
Ha pedig a hitünk más kérdésekkel foglalkozik, mint a tudomány, akkor miért ne lehetne a kettő összeegyeztethető, egymást kiegészítő?"
.
Freund Tamás világhírű neurobiológus professzor, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.
Tehát ő azt mondja, hogy az evolúció belefér a teremtés eszköztárába.
@1: "Tehát ő azt mondja, hogy az evolúció belefér a teremtés eszköztárába."
És? Ez teljesen off topic, mert ettől Freund még hisz az evolúcióban.
Én is ismerek. Egy meglepően jó kutató.... az a legjobb, hogy a kutatói pályájának az elején bizonyos fehérjecsaládok evolúciós rokonságát vizsgálta. Azóta ezeket a cikkeket már nem is írja bele a publikációs listájába. Tudományos főmunkatárs, kb 8000 hivatkozással. Egy szégyen. Valami keményvonalas jehovás, vagy hitgyülis csávó lett.
Én nem ismerek ilyet,de nem is akarok.
Egy (normális,nem önjelölt) biológus hisz az evolúcióban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!