Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Biológusként mennyi C vitamint...

Biológusként mennyi C vitamint szedsz koronavírusra & milyen összetételbe?

Figyelt kérdés

Kifejezetten a természettudományokat tanulóktól vagy kutatóktól kérdezem, hogy most mennyi vitamint szedtek ? Valamennyire nagyobb a rálátásotok, mint a patikusoknak, ápolóknak, háziorvosoknak. Tulajdonképpen milyen összetételű vitamint és mennyit érdemes belőle szedni?

Most rendkívül fontos az immunrednszer erősítése, hiszen a koronavírusra nincsen orvosság. Egyedül az immunrendszerünk védhet meg minket, azt pedig leginkább vitaminnal lehet erősíteni. Olvastam, hogy a patikában kapható étrendkiegészítő nem alkalmas immundenrszer erősítésre, mert mesterséges c vitamint tartalmaz. Én így 1 kiló aszkorbinsavat vettettem bio boltban és abból kanalazok be 1-1 grammot óránként. Összesen 4-5x egy nap folyamán, hogy a szájamon is szétterjedjen a vitamin ezzel védelmi hatásást már ott kifejtse.

KÉRDÉSEIM :

1. Olvastam róla, hogy P vitaminnal együtt kellene szedni. Bioflavonoidok, rutin és heszperidin kiegészítőkkel. Ez mennyire igaz? Te betartod? Ilyen tablettát veszel?

2 . A retard sokkal jobb a hagyományosnál ? Így 12 órán át ható védettséget ad, mivel a vérben ennyi ideig tartja meg a 60mg-os mennyiségét a folyamatos felszívódású készítmény. Ez jobb lenne?

3 . Úgy hallottam, hogy a liposzómás C vitamin 100%-ban hasznosul, viszont abban csak 300mg van, annyi pedig egy 1000 mg-os sima tablettából is felszívódik.Szedjünk ennél is többet?

4 . Barátom javasolta, hogy lenkei és Dr.Görény videoja alapján válasszak vitamint https://www.youtube.com/watch?v=_WL3EZfKrGI Valóban giga dózisokat is lehetne szedni naponta? Ne emeljem meg, most fél évig kifejezetten a C vitamin adagom 7-10 Grammra, hogy elkerüljem a lélegeztető gépet ?

Köszönöm a figyelmet. Nem rendelkezek szaktudással ezen területről és mostanában mindenfélét hallani a Cvitaminról a koronavírus kapcsán. Mivel ennyire ellentétesek az ajánlások, (( a patikusom szerint napi 1g-os elég. Háziorvosom rám bízza )) így szeretném tisztelettel a biológusokat is megkérdezni erről. Ti biztosan tudtok eligazítást ezen a téren. Átlag 43 éves férfi vagyok krónikus betegség nélkül. Nagyon sokan, akik majd olvassák hasznos tapasztalatokat meríthetnek majd a válaszokból. Csak annyit kérnék, hogy akinek szakterülete távol áll ettől az inkább most ne írjon.

Köszönöm.

2020. ápr. 3. 20:21
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%
Ha már nem kellenek a veséid akkor nyugodtan egyed csak nagykanállal a vitaminokat.
2020. ápr. 3. 21:07
 2/18 Molyember ***** válasza:
67%

Napi 4-5 g tiszta aszkorbinsavat eszel? Akkora veseköved lesz, mint egy hegy, ráadásul kirohadnak a fogaid. Sürgősen fejezd be.

Szedhetsz étrendkiegészítőket, de inkább egyél változatosan, aludj eleget, és ne stresszelj.

2020. ápr. 4. 00:03
 3/18 hollófernyiges ***** válasza:
81%
Biológus vagyok és a standard gyümölcs-zöldségen kívül semmilyen kiegészítőt sem eszek. Lenkey meg egy kókler, aki a vitaminjaiból él, azért propagálja.
2020. ápr. 4. 07:09
 4/18 TappancsMancs ***** válasza:
22%

Végignéztem egy orvosi konferenciát a c vitaminról, hát meglehetősen hosszú volt és nem az a népszerű fajta, mert kimondottan szakmai volt az egész, tele adatokkal, kezelésekkel, stb, és vesekárosodást igazából nagyon korlátozott esetekben okoz, a statisztikák szerint. Először is elsősorban bajt az egyébként is vese problémásoknál okozhat és még közöttük is ritka eset.

Javallat a fokozatos adag emelés és ha gond van, leállni és irány az orvos. Ha viszont bajt okoz akkor tényleg kell az orvos, viszont az rendkívül ritka eset és nem általános még a vesebetegeknél sem. Még vesebetegeknél is ritkán okoz bajt, csak ezt kiragadva tálalták. Oké mindegy. Nézz utána szakanyagokban.

A retard eléggé meg lett már cáfolva, mert a tápcsatorna nem így működik. Nézz utána magad. De vázlatosan olyanról van szó, hogy a tápcsatorna bizonyos szakaszain bizonyos tápanyagok szívódnak fel, és nem minden mindenhol. Ezért a c vitaminnak is megvan a maga helye ahol felszívódik, és ott adott időt tölt a tápcsatornában. Ez azt jelenti, hogy a c vitamin nem is képes egész nap felszívódni, hanem adott helyen egy bizonyos ideig, utána tovább megy. Ezért viszont jó a nagyobb dózis, amit sokan évek és évtizedek óta szednek és semmi bajuk nincs tőle. Ha érdekel nézegessél utána.

2020. ápr. 4. 15:55
 5/18 TappancsMancs ***** válasza:
17%

Wiki - Emésztés:

- Az ember szervezetében az emésztés a szájüregben kezdődik, ahol a fogak által szétzúzott táplálék nyállal keveredik. A nyálat a fültő-, a nyelv és az állkapocs alatti mirigyek termelik. A nyál elősegíti a táplálék továbbhaladását a nyelőcsőben, és szénhidrátbontó enzimet (nyálamiláz) is tartalmaz. A nyálamiláz a táplálék keményítőjét dextrinekre és maltózra bontja.

- A táplálék a szájüregből a garaton át a nyelőcsőbe, onnan a gyomorba jut.

- A gyomorban termelődő gyomornedv erősen savas kémhatású, és fehérjebontó enzimet (pepszint) tartalmaz.

- A gyomorból a táplálék a vékonybélbe jut, amelybe két nagy mirigy, a máj és a hasnyálmirigy önti váladékait.

- A máj váladéka, az epe elősegíti a zsírok lebontását és felszívódását. A hasnyálmirigy váladéka a hasnyál. Ebben több enzim található (pl. a fehérjebontó tripszin, kimotripszin és peptidázok, a zsírokat bontó lipázok és a szénhidrátokat bontó amiláz). Az emésztés itt már gyengén lúgos kémhatásnál történik.

- A vékonybélben indul meg a lebontott tápanyagok felszívódása is.

- A vastagbélben történik a víz és a sók felszívódása, valamint a kiürítésre kerülő salakanyagok besűrűsödése is.

A táplálék keresztülhaladását a bélcsatornán a garattól kezdve a bélcsatorna akarattól független, úgynevezett perisztaltikus mozgása biztosítja.

[link]

2020. ápr. 4. 16:05
 6/18 anonim ***** válasza:
28%

Amennyire tudom, manapság minden nagyobb városban lakó, aki valamit is ad magára naponta szed valamilyen vitamint, meg táplálékkiegészítőket. Ez a “ mind meghalunk, wazze”, ha nem válunk konzumidiótává” életszemlélet tipikus esete.

Bár nem vagyok biológus, hanem csak orvos, de én semmi ilyet nem szedek, mert azt gondolom normál, vegyes táplálkozás mellett megkapjuk mi azt a vitaminmennyiséget, ami kell.

2020. ápr. 4. 16:44
 7/18 anonim ***** válasza:
35%
Hát, akkor orvosként biztosan ismered Merkely prof nevét...
2020. ápr. 4. 17:23
 8/18 anonim ***** válasza:
68%
Biológus vagyok, egy teljesen átlagos multivitamint szedek es pluszba D-vitamint és magnéziumot. C-vitamint felesleges, a zöldség es gyumolcsfogyasztásom így is fedezi a napi szükségletem, és sz immunrendszernek nem a c-vitamin a legfontosabb
2020. ápr. 5. 18:09
 9/18 anonim ***** válasza:
19%

"Biológus vagyok, egy teljesen átlagos multivitamint szedek"

Kedves biológus "kolléga", ugyan nézze már meg legyen szíves annak az átlagos multivitaminnak a feliratát a dobozon, és onnan másolja be ide az adatot legyen kedves, hogy az mennyi C vitamint tartalmaz, amit Ön fogyaszt. Egészen hihetetlen, hogy egyáltalán nincs C vitamin benne :-)

2020. ápr. 6. 15:08
 10/18 anonim ***** válasza:
70%

És ki mondta, hogy nincs? Megsúgom senki. 300mg C-vitamin van benne. Nem is a C-vitamin miatt szedem, hanem a B-vitaminok, cink, szelén, magnézium, vas, kálcium miatt. S mivel sokkal egyszerűbb így, egybe beszedni, mint hogy vennék 18 különböző félét, s olcsóbb is, így maradok ennél.

Nem jött be a gyenge próbálkozásod igaz? :)

2020. ápr. 6. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!