Hogy-hogy nem történt semmi baj annak ellenére hogy véletlenül fémkanalat benne hagytam a mikróba? (remélem jó helyre nyitom a kérdést)
“Akkor lovat csak patkó nélkül lehet benne szárítani.”
Erről eszembejutott egy eset a USA-ból (hát hól máshonnan) ahol egy hölgy a milrójában akarta megszárítani a macskáját. Miután Cirmi finoman fogalmazva rosszul viselte a történteket, a nő beperelte a gyártót mert nincs feltüntetve sehol ,hogy nem szabad benne állatot szárítani. A pert megnyerte, azóta fel van tüntetve. Hasonló eset történt azzal kapcsolatban ,hgy a superman-jelmezzel nem lehet repülni/ nem ad szupererőt.
Mosógépekre is ráírják, hogy élő állatot ne moss benne.
Mikrókra még egy tilalom a ruhaszárítás.
Gyulladt már ki farmergatya mikróban (fémszegecsek, zippzár).
#12 Wadmalac
Na igen, az ilyen esetekre mondják ,hogy normális ember nem csinálja, a többieknek meg tilos. Amerikában sok ilyen van, pl: az egyik államban tilos jávorszarvast repülőről kidobni (mi kellett történjen ,hogy ezt törvénybe foglalják ? O_O) s egy másikban tilos este 6 után szamarat a kádban tartani vagy valami ilyesmi.
Amúgy Kérdező bocsi az offért, kicsit elkalandoztam/-tunk :’D
"annak ellenére hogy nem egy régi mikró (2014-ben lett vásárolva) elég rosszul melegít"
Harminc éves Phillips-Whirlpool 900 W, nem egész 2 perc alatt forr a bögre víz.
Ha benne a kanál.
Ha nincs, gyakran akkor forr, fut ki, amikor megmozdítom a bögrét.
Elég balesetveszélyes.
Én még a fém bögrét is beteszem a mikróba kiskanállal, lassan melegszik benne a kávé, de ennyi.
Viszont betettem figyelmetlenségből egy "arany"csíkos tányért, no volt szikraeső! :D
Nekem is az aranyszegélyű csészealj szikrázik, meg az alufólia gombóccá gyűrve, egyéb fémtárgyak nem. A kávéban a kiskanál sem. Valaki szerint azért, mert folyadékban van. Most kipróbáltam, szárazon sem szikrázik, de jól megégette az ujjamat, mert felforrósodott.
Kis mértékben biztos vagyok abban, hogy a fémek alakja döntő a szikrázás/nem szikrázás kérdésben. Egy konvex alakú fémtárgy esetében a mikrohullámú sütőben nem tud olyan töltéskülönbség kialakulni, ami az elektronokat rávenné arra, hogy “kiugráljanak” és a levegőn keressztül egyenlítődjön ki a töltéskülönbség. Mert - hogy nagy bölcsességű villamosmérnök barátomat idézzem - az elektron nem hülye. Nem hülye, hogy a nagyobb ellenállás felé menjen. Más a helyzet egy olyan sokszorosan konkáv alakú tárgy esetében, amilyen egy összegyűrt alufóliagombóc. Abban már bőven vannak olyan “régiók”, amikben a kaotikusan változó töltésmegoszlások töltéskiegyenlítődése megtörténik a levegőn kereszül, ami ugye fényjelenséggel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!