Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy-hogy nem történt semmi...

Hogy-hogy nem történt semmi baj annak ellenére hogy véletlenül fémkanalat benne hagytam a mikróba? (remélem jó helyre nyitom a kérdést)

Figyelt kérdés
Szüleimtől mindig azt tanultam hogy nem szabad kanalat, villát, alufóliát vagy bármiféle fémtárgyat a mikróba tenni mert nagy baj lehet belőle, igazából azt sose kérdeztem hogy mi baj lenne belőle csak szót fogadtam és soha életemben nem tettem mindig figyeltem rá, na de most véletlenül teát melegítettem műanyag pohárban, és véletlenül a pohárban maradt a fém kávéskanál legalább 4 percig ment úgy a mikró csak mikor már lejárt és kivettem a mikróból a poharat nagyon megijedtem rendesen a szívem is gyorsan kezdett verni mikor megláttam hogy benne volt a kanál is... de szerencsére nem történt semmi baj.. most szerencsém lehetett vagy csak a mikrónak nem tesz jót?

2020. nov. 24. 16:05
1 2
 11/18 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

“Akkor lovat csak patkó nélkül lehet benne szárítani.”

Erről eszembejutott egy eset a USA-ból (hát hól máshonnan) ahol egy hölgy a milrójában akarta megszárítani a macskáját. Miután Cirmi finoman fogalmazva rosszul viselte a történteket, a nő beperelte a gyártót mert nincs feltüntetve sehol ,hogy nem szabad benne állatot szárítani. A pert megnyerte, azóta fel van tüntetve. Hasonló eset történt azzal kapcsolatban ,hgy a superman-jelmezzel nem lehet repülni/ nem ad szupererőt.

2020. nov. 25. 08:01
 12/18 Wadmalac ***** válasza:
100%

Mosógépekre is ráírják, hogy élő állatot ne moss benne.

Mikrókra még egy tilalom a ruhaszárítás.

Gyulladt már ki farmergatya mikróban (fémszegecsek, zippzár).

2020. nov. 25. 08:06
 13/18 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

#12 Wadmalac

Na igen, az ilyen esetekre mondják ,hogy normális ember nem csinálja, a többieknek meg tilos. Amerikában sok ilyen van, pl: az egyik államban tilos jávorszarvast repülőről kidobni (mi kellett történjen ,hogy ezt törvénybe foglalják ? O_O) s egy másikban tilos este 6 után szamarat a kádban tartani vagy valami ilyesmi.

Amúgy Kérdező bocsi az offért, kicsit elkalandoztam/-tunk :’D

2020. nov. 25. 09:00
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Természetesen odafigyelek mostantól még jobban mielőtt elindítom a mikrót :D 21 életévem alatt most bakiztam először mikróval de szerencsére megúsztam :D 7.-dik válaszoló azért melegítem 4 percig a teát mert sajnos annak ellenére hogy nem egy régi mikró (2014-ben lett vásárolva) elég rosszul melegít, pedig több program is van rajta és a legmagasabb teljesítményre van állítva viszont sajnos nagyon lassan melegít :D
2020. nov. 25. 11:20
 15/18 Wadmalac ***** válasza:
100%

"annak ellenére hogy nem egy régi mikró (2014-ben lett vásárolva) elég rosszul melegít"

Harminc éves Phillips-Whirlpool 900 W, nem egész 2 perc alatt forr a bögre víz.

Ha benne a kanál.

Ha nincs, gyakran akkor forr, fut ki, amikor megmozdítom a bögrét.

Elég balesetveszélyes.

2020. nov. 25. 12:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én még a fém bögrét is beteszem a mikróba kiskanállal, lassan melegszik benne a kávé, de ennyi.

Viszont betettem figyelmetlenségből egy "arany"csíkos tányért, no volt szikraeső! :D

2020. nov. 25. 20:47
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Fém bögrét tényleg hülyeség betenni, ráadásul tönkre teheti a magnetront...
2020. nov. 25. 22:54
 18/18 anonim ***** válasza:
76%

Nekem is az aranyszegélyű csészealj szikrázik, meg az alufólia gombóccá gyűrve, egyéb fémtárgyak nem. A kávéban a kiskanál sem. Valaki szerint azért, mert folyadékban van. Most kipróbáltam, szárazon sem szikrázik, de jól megégette az ujjamat, mert felforrósodott.

Kis mértékben biztos vagyok abban, hogy a fémek alakja döntő a szikrázás/nem szikrázás kérdésben. Egy konvex alakú fémtárgy esetében a mikrohullámú sütőben nem tud olyan töltéskülönbség kialakulni, ami az elektronokat rávenné arra, hogy “kiugráljanak” és a levegőn keressztül egyenlítődjön ki a töltéskülönbség. Mert - hogy nagy bölcsességű villamosmérnök barátomat idézzem - az elektron nem hülye. Nem hülye, hogy a nagyobb ellenállás felé menjen. Más a helyzet egy olyan sokszorosan konkáv alakú tárgy esetében, amilyen egy összegyűrt alufóliagombóc. Abban már bőven vannak olyan “régiók”, amikben a kaotikusan változó töltésmegoszlások töltéskiegyenlítődése megtörténik a levegőn kereszül, ami ugye fényjelenséggel jár.

2021. febr. 27. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!