Én úg gondolom, hogy nem.A 3 térdimenzió amiben élünk minden irányt lehetővé tesz.A végtelen számú mozgási lehetőség a térben 3 D.A végtelennél több...
Tudod, 2 dimenzióban IS végtelen mozgási lehetőség van.
Sőt: 1 dimenzióban is!
Nem?
Tehát akkor a mostani állításod semmis.
2020. okt. 31. 17:23
43/97 A kérdező kommentje:
Olvastam, persze.A legtöbben elképzelhetőnek tartják, h több térdimenzió van, csak azokat nem érzékeljük.Én csak gondolati úton próbálom érzékeltetni, h nem létezhet több háromnál a térdimenziók száma.Ettől függetlenül nálam jóval képzettebb emberek feltételezik, h 4 van, pl Egely György 4 térdimenzióval próbálja magyarázni a gömbvillám furcsaságait.Igazolni a létét persze ő se tudja.
2020. okt. 31. 17:24
44/97 sadam87 válasza:
Egely György jóval képzettebb minanyiunknál - áltudományos téren. A valódi fizikához nem nagyon van köze annak, amit művel.
2020. okt. 31. 17:29
45/97 Mojjo válasza:
@43: Egy jó tanács: Egely Györgyöt hanyagold. Áltudományos zöldségleveseket szokott főzni, amit szeretne megetetni az emberekkel. De ha érdekel, hogyan működik a világ, ne edd meg.
2020. okt. 31. 17:31
46/97 anonim válasza:
"gondolati úton próbálom érzékeltetni, h nem létezhet több háromnál a térdimenziók száma"
Erre mondtuk, hogy nincsen igazad.
Gyanítom, még most sem olvastad el, amit írtunk.
Vagy csak nem érted?
2020. okt. 31. 17:42
47/97 anonim válasza:
Éreztem, hogy előbb-utóbb felbukkan a korszakos zseni neve:) Szóval itt nincs mit tenni. Van amikor be kell látni, hogy a sötétség nyer:)
2020. okt. 31. 17:55
48/97 A kérdező kommentje:
Ti se tudjátok elképzelni a 4 térdimenziót és nem is tudjátok igazolni elméletileg sem a létezését, tehát már nem is tudom miről folyik a vita.Nem baj.Gondolkodni mindenkinek szabad, képzelődni is, és megkérdőjelezni a valóságot. Majd ha valaki bebizonyítja, h létezik négy dimenzió, akkor elhiszem.Ettől függetlenül jó beszélgetés volt.
2020. okt. 31. 18:34
49/97 sadam87 válasza:
Arról, hogy te azt állítod, hogy bizonyítod, hogy a tér biztosan három dimenziós. De mint leírtuk, az általad leírtak ezt nem bizonyítják. Az, hogy el tudnk-e képzelni háromnál több dimenziót ebből a szempontból irreleváns. Az pedig, hogy eddig nem tudták bizonyítani, hogy lenne háromnál több térdimenzió, nem bizonyíték arra, hogy csak három térdimenzió van.
Mondjuk szerintem mindet leírtuk már nem egyszer, szóval abban egyetértünk, hogy én sem tudom, miről folyik még a vita. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!