Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan lehetne legyőzni a...

Hogyan lehetne legyőzni a matematikától való félelmet?

Figyelt kérdés

Ha a Harry Potter-ből lévő mumussal kerülnék szembe, akkor talán valamelyik függvény vagy egyenlet alakját venné fel. És ez nem vicc. Itt nem arról van szó, hogy utálom a matematikát, hanem arról, hogy rettegek tőle. Az egész iskolai élményeimre rányomja a bélyeget. Síró görcsök jönnek rám tőle, szorongok, indulatba jövök stb. Teljesen kicsinál, ez olyan nekem, mint egy mentális betegség. Teljesen kifordulok tőle. Próbáltam megszeretni, de nem megy. A matematikai szorongás pedig egy valós jelenség:

[link]

[link]

Irigylem azokat akik értenek hozzá, de úgy érzem a matematika erősebb mint én, és sosem fogom legyőzni.

😢😢😢

2020. okt. 28. 20:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%
Ha sikerülne megértelek és lennének benne sikereit, az nem segítene?
2020. okt. 28. 20:19
 2/13 anonim ***** válasza:
*megértened
2020. okt. 28. 20:19
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem tudom. Viszont 18 elmúltam már, estire járok. Van lehetőség felmenteni engem, hogy ne kelljen matemot tanulni és ne kelljen érettségiznem belőle?

Ha ez megtörténne, végre megnyugodnék, és minden tantárgyból 5-ösre érettségiznék mert máshoz jó eszem van.

2020. okt. 28. 20:24
 4/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Nem tudom, nekem volt ilyen ismerősöm, aki matekból meg fizikából már általánostól fogva fel volt mentve. Ezt valamilyen orvostól kell megkérdezni gondom, nem tudom hogyan megy, de neki valami rendellenessége is volt. Hétköznapi életben nem láttad rajta, de volt neki valamije. Szóval nem tudom felmentenek e.
2020. okt. 28. 20:31
 5/13 A kérdező kommentje:
Értem.
2020. okt. 28. 21:11
 6/13 anonim válasza:

Ha igazolást tudsz szerezni hogy esetleg valamilyen betegséged van (nem kizárt, érdemes kivizsgáltatni) akkor könnyített érettségit is kaphatsz, vagy fel is lehetsz mentve.

Ellenben pl ha fizikából jó vagy, akkor a fentinek nincs sok értelme, akkor pszihés gátod van a matekkal szemben. Ezt szerintem sikerekkel tudnád feloldani, ahhoz viszont ugye tudás kell: matek tagozatos voltam, egy javaslatom van: ülj le, és gyakorolj. Ezt a legnagyobb jóindulattal tanácsolom. A kudarcokat ne szörnyű, és megalázó dolognak éld meg a matekban sem: próbálj erre úgy gondolni, mint egy szükséges lépésre ahhoz, hogy utána ne legyen gondod a tantárggyal.

2020. okt. 28. 21:26
 7/13 A kérdező kommentje:

Jelenleg se a fizikából, se matekból nem vagyok jó. Viszont a legutóbbi évfolyamon 4-esre zártak le év végén matematikából, úgy, hogy az 5-ös, sem sokon múlt. Rejtély mi történt akkor. A fizika meg olyan volt, hogy közepes voltam belőle, viszont soha nem is tanultam igazán, mert nem érdekelt.

A felmentés csábító, mert nem kell számolnom többé, de akkor meg kiesek a komoly egyetemi képzésekből. Kemény dió.

Holnaptól elkezdek fanatikusan matekozni, szinte 0-24-ben nyomni fogom. Megnézem mi történik akkor, ha tényleg odateszem magam.

2020. okt. 28. 21:49
 8/13 anonim válasza:

Hajrá, remélem, segíteni fog!

Jó tanács: ne matekozz túl sokat, nehogy herótod legyen tőle... xd

Viszont ne is várj dramatikus változást két-három nap alatt! A kitartó munka a kulcs, naggyon nagyon kívánom, hogy sikerüljön! :)

2020. okt. 28. 22:01
 9/13 anonim ***** válasza:
Hát ha ment 4-re a matek, akkor nem hinném, hogy a felmentés az ideális, inkább meg kéne értened, milyen szinten szeretnél majd menni belőle, gondolom közép. első voltam
2020. okt. 28. 22:02
 10/13 anonim ***** válasza:
A linkelt wiki cikkben lévő "Megoldások" nem segített?
2020. okt. 29. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!