Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a magyarázat arra, hogy az...

Mi a magyarázat arra, hogy az Isonzo / Soča folyónak ennyire gyönyörű színe van?

Figyelt kérdés

2020. okt. 9. 12:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Nem csak ennek a folyónak van ilyen színe, hanem szinte az összes alpesi folyónak.
2020. okt. 9. 12:26
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Az alakőzetből származó, vízben lebegő részecskéktől.

"the color comes from small particles of bedrock suspended in the water aka the rock flour, which reflect more of green and blue when hit by the light."

[link]

2020. okt. 9. 12:26
 3/14 anonim ***** válasza:
21%
Leginkább a photoshop és a lightroom használata. Persze szép színák van de nem ilyen arcodba ordító túlszaturált mint a pr fotókon.
2020. okt. 9. 12:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sok képen úgy világít, mint egy neonreklám, de a linken lévő fotók szerintem kb. reálisak.
2020. okt. 9. 13:34
 5/14 anonim ***** válasza:

** "alakőzetből" --> alapkőzetből (bocs)

Egyébként kb. nagyon finom szikla kőpor.

2020. okt. 9. 13:36
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
A reklámfotók valóban túlszaturáltak. De a helyszín meggyőzhet, valóban szép. Attól, amit fentebb írtak. (szerencsére a piros színezet, ami 100 éve alapvetően jellemezte, mára megszűnt. Itt zajlottak az első világháború legvéresebb csatái)
2020. okt. 9. 22:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A nem mély hegyi folyóknál sokat számít a meder kőzete is. Az Isonzót két helyen is láttam már élőben az alső szakaszokon, egyiknek sem olyan ( még megközeleítőleg sem ), mint a felső szlovén szakaszon ahol a reklámképek is készülnek :D
2020. okt. 10. 21:36
 8/14 anonim ***** válasza:

Néha egész érdekes dolgokat lehet olvasni ebben a kategóriában:) Voltam a Socán raftingolni, és valóban nagyon szép színe van. Eddig nem gondolkodtam el rajta, hogy mitől lehet, de ma is tanultam valamit.

Viszont Szlovéniában van másik ilyen színű folyó is, a Mostnica.

[link]

És TÉNYLEG ilyen színe van, nem csak filter van a képen:)

2020. okt. 13. 19:25
 9/14 anonim ***** válasza:

8

Jah persze mert a valóságban a moha is türkizkék és csak úgy világít.

Itt egy videó és a Go Pro is túltolja a szaturációt:

https://www.youtube.com/watch?v=2YxXZ_R4ZJ4

2020. okt. 13. 19:29
 10/14 anonim ***** válasza:
74%

9: Feltételezem időjárásfüggő is. Amikor ott voltam, akkor verőfényes tavaszi napsütés volt nulla felhővel az égen. És komolyan mondom, vakított. Nem kamerán meg telefonon keresztül nézve, hanem élőben.

Persze, borús, felhős időben biztos más, de verőfényes napsütésben gyönyörű volt.

2020. okt. 13. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!