Amikor tükörbe nézek, miért látok be nagyobb teret, mint amennyit "kellene"?
Igen, erre én is gondoltam, mintha a szoba sarka / széle, stb. "nézne bele" a tükörbe. Mégis, nekem emberként amolyan "dobozhatás" érzésem van, mert egészen kicsike piperetükörrel is azt tapasztalom, mintha egy kis lyukon át néznék oldalra bele egy nagy dobozba és ni, látom az egész szobát. Vagy egy másik megközelítésből, és nevezhetjük "ablakhatásnak": egy apró lőrésszerű ablakon át egy teljesen ugyanolyan helyiséget látok, mint az enyém.
Köszönöm a válaszadást.
De valami hihetetlen egyébként.Mert ha az orrodat oda nyomod a tükörhöz és lenézel ,még a lábadat is meglátod benne,holott nem ér le a tükör a földig, csak a mellemig.
Szóval ,olyan mint egy ablak ,inkább.
Ha a tükör helyett egy lyuk lenne, ami egy másik szobára néz, arra is ugyanez igaz, azon mégsem lepődünk meg. :)
Arról a piperetükörről bármely irányba nézhetsz, vagy fordítva, a szoba bármely részéről juthat oda fény, csak megfelelő szögből kell nézni, hogy a szemedbe jusson.
Erről pont a saját kérdésem jutott eszembe 😃 Lapozzatok a nyilvános mosdóhoz, bár az egyértelműbb, hogy belátható 🚽🤦♀️
Na igen, ez pont egy jó példa. :)
De a 12-esen megszakadok. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!