Mik a lehetőségek albérletnél, ha a bérlő nagyobb kárt okozott, mint amennyit q kaució fedez?
Nem laknak mar ott. Már múlt hónapban próbáltak alkudozni, mert hogy állítólag mennek le az ingatlanárak, de én ezt nem tapasztaltam. Egyébként is áron alul adom ki. Megbeszéltük, hogy akkor hó végéig kiköltöznek. 29-én találkoztunk volna, és úgy volt hogy a kauciót is visszaadom, ha minden rendben van. Es utána még június 3-ig maradhatnak (elmondásuk szerint akkortól volt költözhető az új lakás.) Mivel én akkor nem leszek a városban, a kulcsokat édesanyámhoz adtak volna be, aki onnan nem messze lakik.
Erre tegnap hívott édesanyám, hogy a bérlők leadták a kulcsokat. Este tudtam odamenni és borzasztó látvány fogadott. A tapéta koszos, hiányos. A festés szintén koszos, összefirkált. A padlószőnyeg tisztíthatatlanul foltos. Egy duplaüveges ablak külső üvege törött, egy szobaajtó hiányzik. Az egyik ágy huzata szétszakadva, a szőnyegek szétkopva. Az utolsó havi bérleti díj és rezsi sincs kifizetve természetesen.
A történethez hozzátartozik, hogy a lakást ezelőtt 9 évvel vették ki, jóval kevesebb bérleti díjjal, mint amennyi most reális, így a kaució is ahhoz mérten alacsony.
És mi van ha azt mondják hogy én szedtem le? Vagy hogy eleve nem is volt ott ajtó? Mert a folyosó végén például nem volt már ajtó amikor kiadtuk. Vagy ezeket neki kell bizonyítani hogy ott volt mikor elhagyta a lakást?
Ráadásul a telefont nem veszik fel, emailre nem válaszolnak, Facebookon letiltottak és fogalmam sincs hol laknak most.
5: Nem kötöttetek olyan biztosítást, ami kiterjed erre?
A törésre kiterjed a sima társasházi biztosítás, azzal hívd fel a biztosítót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!