Etikailag megkérdőjelezhető? Vagy másként lehetne?
Kialakulna a pénz, ne félj.
Előbb a csere - aztán rájönnének, hogy kell hozzá valami, és ez lenne a pénz.
Nem hiszem.Hány olyan törzs él a világban , amely mai napig pénz nélkül él békességben.
Beléd is bele van ültetve ez a marhaság.:)
Nagyon kevés ilyen társadalom van, és ezek cserélnek.
Amelyik már egy kicsit is fejlettebb, ott van pénz. Az már mindegy, hogy ez kagylóból van, vagy csontból.
Nézz már utána kicsit, mielőtt csípőből lehülyézel másokat.
Nem hülyéztem le senkit.
A bizonyíték édes barátom az ,hogy 2000 után is vannak csoportok ahol pénz nélkül élik a világukat.És semmiben nem szenvednek hiányt.
Mi meg egy egész indiánnépet kiíratottunk ennek az ügyében.
Ennek nézz utána.:)
És azért azon is el kellene töprengenünk ,hogy amit ti fejlődésnek neveztek az tényleg az e.
"vannak csoportok"
Ugye picike, pár 100 fős csoportokról beszélsz?
Na, ott valóban nincs szükség pénzre. A mi társadalmunkban sem lenne szükség rá.
Ezek után mi a kérdés?
Miről beszélsz te???:D:D
Hagyj engem békén:D
"Nincs éhezés, nincs szegénység"
Ez a legnagyobb kamu szöveg. Nem hogy éhezés van, de simán éhen is halnak, ha úgy alakul.
Ami a szegénységet illeti: pontosan milyen vagyonuk is van? Milyen eszközeik, amelyek segítik az életüket?
Takaró, íj és nyílvessző?
"Takaró, íj és nyílvessző?"
Pontosan. Meg még lehet, hogy barlangban laknak, vagy pl egy jurtában/sátorban. A jurta az olyan sátor, aminek a teteje lyukas, tehát, ha a közepén tüzet raknak, hogy jó meleg legyen, akkor a közepén ki tud szállni a füst; mondjuk nem tudom, hogy ha pl hóesés van, akkor nem esik-e be a hó; vagy mire leérne, elolvad mondjuk,és el is párolog.
Tudnak vadászni;a mi felmenőink is életben maradtak a jégkorszak alatt is.
Há' te is itt vagy,meg én is; és akkor még nem volt modern technológia, hacsak nem a földönkívüliek telepítettek át akkor más bolygóra embereket, hogy ott átteleljenek; addig meg akkor ott éltek volna pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!