Lenne értelme az embrióütköztetőnek?
A modik megengedték, hogy feltegyem a kérdést. Tehát mengelézők, trollok és jelentgetők görgessenek tovább.
Komoly, indokolt válaszokat várok! Nem egy-két szót! Nem tőmondatokat! Értelmes vitát akarok!
A szó amit látványosan kerülsz (pedig erről van szó) az übermensch.
És mivel te gyakorlatilag újra feltetted ugyanazt a kérdést én bemásolom ugyanazt a választ amit akkor adtam:
Látom nem tanultál a 20. századból. Amíg világ a világ addig lesznek emberek közti különbségek (ha nem nemi különbségek akkor társadalmi stb. különbségek) és ennél fogva eltérő érdekek, amikből újabb és újabb konfliktusok fognak kiemelkedni. Ilyen az emberi természet. Ez nem azon dől el hogy mi van az emberek lába között. Nem is az a kérdés hogy lesz e újabb nagy konfliktus hanem hogy mikor és milyen nézetbeli különbségek mentén.
Egyébként a te elméleted veszélyesen hasonlít a náci propagandára amely szerint "ha csak X faj létezne akkor jobb lenne a világ". Gondold át az egészet még egyszer.
#11-es: Ez teljesen új kérdés. Nem kívánom itt az emberi hermafrodita faj überségét megvitatni, de a linkelt vagy egy új kérdésben szívesen. Az, hogy vitatkozunk róla, és nem jelentgetünk orrba-szájba az nagy előrehaladás ezen a fórumon, de a náci kártya kijátszása etikátlan. Abban a korszakban a "fajok" alatt rasszokat értettek (race), én pedig ténylegesen új biológiai fajokról (species) beszélek.
Ennél a kérdésnél az új unáris faj egy lehetséges megszerkesztését szeretném megvitatni.
"Az embrióütköztetővel különnemű embriókat lehet egybe, hogy is mondjam, olvasztani. Így egy duális biológia jönne létre. Kis orvosi rásegítéssel egy élet- és szaporodóképes hermafrodita jönne létre."
A természet ezt már rég elvégezte ütköztetés nélkül is, úgy hívják az ilyen élőlényt hogy Kiméra: (és tényleg van ilyen emberben is!) [link]
Elváltozás szinten kimérizmusnak nevezik.
A jelenséget megtörtént esetek alapján és különlegessége okán több sorozat is feldolgozta:
Pl: Helyszínelők, Dr. House
Mellesleg a szaporodóképes Kiméra egyed csak és kizárólag az egyik DNS -t fogja örökíteni. Azt amelyik az ivarszervét alkotja.
Nagyon jó cikkek, @EagleHUN! Megy a zöld kéz!
Tehát az anyaméh kimerizálódhat az embriótól, amit át tud adni a következő ivadéknak, ha jól értem.
Teremthetőek-e olyan körülmények, hogy nőstényről nőstényre olyan kimerizmus szálljon át, ami mesebeli hímnőst csinál belőlük? Tehát fogékonnyá tenni az anyaméhet, hogy felvegye és tovább adja a hímkimerizmust.
"a náci kártya kijátszása etikátlan"
Két embriót annak kitenni amit te elképzelsz, na az az etikátlan. A természetben is előfordul, sziámi ikreknek hívják őket és általában az a legnagyobb vágyuk hogy külön élhessenek (már ha sikerül élniük annyi ideig).
DE. Még ha meg is oldhatnád hogy az egyik embrióból csak a szaporító szervei maradjanak a másik testében (van olyan hogy valaki felnőtt fejjel röntgen- stb. vizsgálaton döbben rá hogy annak idején az anyaméhben volt egy ikerpárja mivel valamelyik szervből eggyel több van neki), és ha felnőtt korában képes lenne a saját és e megmaradt szaporítószerv segítségével szaporodni:
1. genetikailag az utód mindkét embrióé lenne, tehát még mindig férfi és nő szaporodásáról beszélünk
2. az utód se születne hermafroditának, ahogy egy szilikonmellű nőnek se születne a gyereke szilikonmellel (hála isten)
"Lenne értelme az embrióütköztetőnek?"
A te valódi elképzelésed (egy hermafrodita faj létrehozása) fényében annyi értelme lenne az embrióütköztetőnek mint az emberi százlábúnak (komolyan, ne nézzétek meg azt a filmet, gusztustalan).
"Arra felhívnám a figyelmet, hogy egy szóval nem mondtam, hogy embereken akarok kísérletezni "
Ugyanebben a válaszodban (!!!) később leírod, hogy az a célod, hogy kimérizmus segítségével hermafrodita embereket hozzál létre. Szóval de, végül embereken akarsz kísérletezni (ha nem is rögtön).
"#8-as: Hogy mi értelme lenne? Olvasgasd ezt a kérdést:
[...]
És próbálj meg magad is választ adni rá!"
Szóval válaszoljam meg én a saját kérdésemet? :D :D
Amúgy szívesen. Szerintem semmi értelme nem lenne.
"És nem túlzó azt állítani, hogy ez lesz az orvostudomány és az emberi történelem csúcsa."
Azért, mert???
19
ahhoz képest elég retardált kédései vannak az utóbbi hetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!