A koronavírusnak valóban piros csápjai vannak? Evolúcionálisan mi értelme ennek?
Most olvasom, hogy így nézne ki színesben egy koronavírus. Vajon mi lehet az oka, hogy piros kapcsolat, csápokat fejlesztett ki magának ? Van evolúcionális oka? Ha vannak színérzékelő sejtek, akkor azokat megához vonza vagy ilyesmi ?
Nem, amit a képen látsz az hamis színes ábrázolás.
Maga a vírus az sárgás fehér színű de mivel a mérete ~150nm és a "csápok"meg olyan 10nm a színnek mint olyan nincs sok értelme.
Látható fény (meg a többi EM hullám) hullámhossza : [link]
Szóval amit mondtak is hogy ott nincsenek színek.
Egyébként meg itt a wiki-n 2 féle hamis színezésben is mutatják : [link]
Azaz egyik : [link] #/media/F%C3%A1jl:2019-nCoV-CDC-23311.png
Másik : [link] #/media/F%C3%A1jl:3D_medical_animation_coronavirus_structure.jpg
Köszönöm.
Mi az oka, hogy pirosra festették a csápjait? Az eloszlásuk a felszínán hiteles? A nagysága a koronájuknak is hiteles arányok?
A szín szerintem csak a jobb láthatóság miatt van, vagy hogy mutassák az "aktív" részét, ami a sejtekkel reakciót kezd.
Arányaiban gondolom stimmel.
De csak gondolod vagy tudod is?
Mi van ha az arányok is a szemléltetésért vannak nagyítva?
Láttam én már tüskésebb meg tompább koronavírust is neten
"De csak gondolod vagy tudod is?
Mi van ha az arányok is a szemléltetésért vannak nagyítva?"
Itt egy mikroszkópos kép. Kábé stimmel, nem?
A piros csápok erőt és ítéletet jelentenek. Nem a kegyelmi oldalról van szó, hanem az ítélő oldalról.
A világ nem áll meg csak kegyelemmel meg szeretettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!