Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan fejti ki hatását a...

Hogyan fejti ki hatását a fokhagyma, fagyöngy, ginseng?

Figyelt kérdés

Volt már hasonló kérdés, de ott képtelenek voltak értelmes választ adni.

Nem az érdekel mit csinál, azt tudom.(persze, ha beleveszitek a leírásba, az lehet, h valakinek hasznos lesz)

Az érdekel, hogyan fejtik ki a hátásokat.(biológiailag-élettanilag,kémiailag)

/leginkább a feldolgozatlan fokhagyma érdekel/

2010. aug. 4. 16:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Az illóolajok felszivódnak a vérkeringésedbe - ugyanúgy mint minden más, amit megeszel, és hat a szervezetedre. Ugyanig yhatnak a füszerek, a gyógyteák, a gyógyszerek, az alkoholos italok, stb.
2010. aug. 4. 18:04
 2/6 A kérdező kommentje:

Felszívódnak oké :) Ezt is tudtam még.

Részletekre lennék kíváncsi, hogy a felszívódást követően mi történik.

2010. aug. 4. 18:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt nem értettem soha, hogy egyesek mért ennyire lusták... Ha érdekel szépen keress rá a hatóanyagra, és annak a hatására. Semmivel nem nehezebb neked beírni keresőbe, hogy fokhagyma, rátalálni pl az allicin nevű anyagra.
2010. aug. 4. 19:43
 4/6 A kérdező kommentje:

jaj... :S

Ki kíváncsi rád.

Azt várom, h valaki elmagyarázza, tudjak valakivel erről beszélgetni.

Biztos jól esett ezt most beírni :S

2010. aug. 4. 22:03
 5/6 anonim válasza:

Sziasztok! :)

Én nem tok ehhez a témához hozzászólni, de nagyon érdekesnek találom. Engem érdekel, és aki leírja a kérdésre a választ részletesen, annak nem csak az lesz hálás aki a kérdést feltette, hanem én is. 3.hozzászóló! Ez az oldal arról szól, hogy mindenki tesz fel olyan kérdéseket amilyeneket akar, persze az etikának megfelelően, és mások segítenek rajta ha tudnak. Itt nem az a lényeg hogy szapuld a másikat hogy ilyen lusta, olyan lusta. Ha nem tetszik a kérdése, lépj tovább, és keress olyan kérdést ami szted érdekes, és érdemes rá válaszolni, az ilyen kérdéseket meg kerüld el! Nem, nem szeretnék vitázni, és nem is fogok, egyszerűen csak felvilágosítottalak. Ez az oldal arra való hogy kérdezzenek, és segítsenek a kérdezőnek, nem az, hogy szapulja az egyik a másikat.

Üdv:Zoli 1996.02.19! ;)

2010. aug. 10. 22:45
 6/6 hgr10 válasza:

A fokhagymában lévő kénvegyületek oxigén hatására fejtik ki hatásukat, így a fokhagyma egészben fogyasztva nem egy nagy csodaszer. Ezért zúzva fogyasszuk. A szerzetben is leegyszerűsítve megköt némi oxigént mely segítségével nem csak új jótékony vegyületek képződnek, hanem, az oxidációhoz szükséges oxigén molekulákat is leköti, például így fejti ki antioxidáns hatását. A felszabaduló, újonnan képződött vegyületek pedig a szervezetben újra reakcióba lépnek.Az egyszerűbb magyarázatok antibakteriális hatás: mint mondtam kénvegyületekről beszélünk... a boroshordót sem véletlenül kénezik kénszalaggal. Vérnyomás csökkentő hatás:értágító hatású mivel a vért mint tudjuk az ereink szállítják... ( a kénnek a légzésnek a tüdőnek köze van egymáshoz) ezt így hosszú lenne leírni a lényeg fokozódik az oxigénfelvétel ennek hatására kitágulnak az erek mely nyomáscsökkenést eredményez.

Remélem tudtam kicsit enyhíteni a kíváncsiságon és érdemleges választ adtam

2014. ápr. 8. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!