Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tegyuk fel az osszes allat...

Tegyuk fel az osszes allat intelligenciaja egyforma az emberekevel. Melyik faj lenne a “Fold vezetoje”?

Figyelt kérdés
2020. júl. 19. 17:42
1 2
 11/18 Wadmalac ***** válasza:
28%

#8:

Csak azért nem érzem jogosnak, mert itt konkrétan a képesség FIZIKÁLIS feltételeiről beszélhetünk csak, nem pedig a kognitív képességekre fejlett agyról.

És az információcserének nem feltétlenül a beszéd az egyetlen, eléggé modulált módja az intelligens kommunikációhoz.

Szeretném elkerülni a túlságosan humanoid alapgondolkodást a praktikus alapfeltételekben.

2020. júl. 20. 11:58
 12/18 Mojjo ***** válasza:
100%
@10: No para, megesik ez :)
2020. júl. 20. 13:06
 13/18 Wadmalac ***** válasza:
71%

Én csak a nagyon durva, bunkó stb. kommenteket szoktam lepontozni, azt sem mindig.

Ha nincs egyetértés, ott a vita lehetősége, a pirosozás nem megoldás.

2020. júl. 20. 13:20
 14/18 Mojjo ***** válasza:
100%

@13: Jaja, hasonlóképp.

Meg te voltál a kellemes kivétel, hisz ellenvetést írtál, még akkor is, ha csak figyelmetlen olvasásból adódót :)

2020. júl. 20. 13:25
 15/18 Wadmalac ***** válasza:
52%

Öeö...Nem teljesen csak az ÉS nem felismert jelentősége miatt reagáltam. Utána írtam is, hogy nem vagyok biztos benne, hogy a verbális kommunikáció létfeltétel, hát még az "akusztikus" verzió.

A gorillák bizonyítják, hogy a süketnéma jelbeszéd remekül működik.

Speciel tele kézzel nem annyira, de csak példaként vettem ezt. :)

2020. júl. 20. 13:50
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ragadnék le a hangképzés lehetőségénél, mert tucatnyi más módon is folyik kommunikáció, a feromonoktól a különböző frekvenciájú fényig. De lehetne radioaktív jeleket is küldeni például. Vagy bármi más módon kommunikálni...

Egy másik kommenthez:

"Akkor a méhek. Elég jól szervezettek. 😀"

Na ja, de miért van királynőjük? Mert ha kormányuk lenne - nem lenne méz!

2020. júl. 21. 11:46
 17/18 Mojjo ***** válasza:
@15: Értem én, hogy azért linkeltél egy papagályt, hogy a gorillák jelnyelvi képességeire felhívd a figyelmet, de szerintem maradjunk annál, hogy a 7-es hsz az félreértés volt és miután ezt tisztáztuk, jött a többi :)
2020. júl. 21. 11:53
 18/18 Wadmalac ***** válasza:
Legyen. Mielőtt valaki azt hiszi, a kompromisszumképességem véget ér ott, hogy megegyezünk abban, hogy igazam van. :D
2020. júl. 21. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!