Tegyuk fel az osszes allat intelligenciaja egyforma az emberekevel. Melyik faj lenne a “Fold vezetoje”?
#8:
Csak azért nem érzem jogosnak, mert itt konkrétan a képesség FIZIKÁLIS feltételeiről beszélhetünk csak, nem pedig a kognitív képességekre fejlett agyról.
És az információcserének nem feltétlenül a beszéd az egyetlen, eléggé modulált módja az intelligens kommunikációhoz.
Szeretném elkerülni a túlságosan humanoid alapgondolkodást a praktikus alapfeltételekben.
Én csak a nagyon durva, bunkó stb. kommenteket szoktam lepontozni, azt sem mindig.
Ha nincs egyetértés, ott a vita lehetősége, a pirosozás nem megoldás.
@13: Jaja, hasonlóképp.
Meg te voltál a kellemes kivétel, hisz ellenvetést írtál, még akkor is, ha csak figyelmetlen olvasásból adódót :)
Öeö...Nem teljesen csak az ÉS nem felismert jelentősége miatt reagáltam. Utána írtam is, hogy nem vagyok biztos benne, hogy a verbális kommunikáció létfeltétel, hát még az "akusztikus" verzió.
A gorillák bizonyítják, hogy a süketnéma jelbeszéd remekül működik.
Speciel tele kézzel nem annyira, de csak példaként vettem ezt. :)
Én nem ragadnék le a hangképzés lehetőségénél, mert tucatnyi más módon is folyik kommunikáció, a feromonoktól a különböző frekvenciájú fényig. De lehetne radioaktív jeleket is küldeni például. Vagy bármi más módon kommunikálni...
Egy másik kommenthez:
"Akkor a méhek. Elég jól szervezettek. 😀"
Na ja, de miért van királynőjük? Mert ha kormányuk lenne - nem lenne méz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!