Mi lenne a legjobb, legáltalánosabb elnevezése az életszerű dolgoknak?
Élet! Maga az élet.
Mert ezek mind, az élet részei.
A wikiszótár szerint:
Animáció: 3. Sok mozgás. Megtöltés élettel és elevenséggel.
Entitás: 1. önálló egységként működő személy, élőlény vagy egyesülés. Eredet [entitás < latin: entitas (élőlény) < entheus (lelkes, lélekkel rendelkező < szellem által mozgatott) < görög: en- (bele) + theosz (isten < lásd: teo- (isteni)] - ezt kicsit ezoterikusnak találom.
Intelligencia: 2. Átvitt értelemben: Értelmiségi foglalkozású személyek társadalmi rétege, csoportja. - a primitívebb életformákra túlzás lehet a személy, de nem rossz.
Organizmus (szerveződés): 2. Átvitt értelemben: Összefüggő részekből álló rendszer, amely szoros kölcsönhatásban működő egész, és felépítésében, működésében hasonlít egy élőlényhez, élő szervezethez.
Vitalitás: 2. Szeng: Okozó képesség, amely az élő szervezet erőfeszítéseiben, küzdelmeiben nyilvánul meg.
Ezeket találtam a leginkább találónak. Szerintetek?
"ezt kicsit ezoterikusnak találom"
Pedig az entitás szót mesterséges int. témakörben is használja a szakirodalom. (entity)
Azért egy kőre vagy felhőre sehol nem mondják tudományos vagy műszaki körökben sem, hogy entitás. :))
Az entitás nem csak "dolog", hanem valamilyen folyamatban tevőlegesen részt vevő fél, önálló tevékenységgel és/vagy feladattal rendelkező, jól körülhatárolható egyedi eleme egy rendszernek.
"abban az egyes kövek már lehetnek entitások"
Hát én ezt eddig még nem hallottam, de legyen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!