Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tegyuk fel az osszes allat...

Tegyuk fel az osszes allat intelligenciaja egyforma az emberekevel. Melyik faj lenne a “Fold vezetoje”?

Figyelt kérdés
2020. júl. 19. 17:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

A rovarok. Sokkal többen vannak, sokkal szervezettebbek. Méhek, hangyák, termeszek. Ha meg tudnák hosszabbítani valahogy az élettartamukat, esetleg valamilyen úton evolválni egy tüdőt maguknak (nőhetne a testméretük), akkor szerintem átvennék az irányítást.

Egyébként az összes állat intelligens a maga módján és ahhoz mértem, amire a túlélésükhöz szükség van. Pl. ahogyan a méhek tájékozódnak ahhoz is kell intelligencia vagy ahhoz is, hogy a hangyák különbséget tegyenek a szagmintáik között. Szóval az ő szempontjukból valószínű az ember nem számítana túl intelligensnek.

Bár azt írtad, hogy "egyforma intelligencia", ami nálam azt feltételezi, hogy pontosan ugyanúgy gondolkodna és tekintene egy problémára, mint egy ember. De nem hiszek abban, hogy csak egyféle intelligencia, emberi intelligencia létezik, így lehet ez döntő kérdés lenne a "Föld vezetője" posztért.

2020. júl. 19. 17:55
 2/18 anonim ***** válasza:
64%
A baktériumok (mert a vírus nem élőlény). Nem látod szabad szemmel. Nem is hallani őket. Némelyiküket ménkű nehéz kinyírni. Ha még gondolkodni is tudnának na az szopacs lenne. 😂
2020. júl. 19. 17:57
 3/18 anonim ***** válasza:
70%
2. A baktériumok nem állatok.
2020. júl. 19. 17:59
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Dikk valamiért az élőlény ragadt meg. Bocsánat. Teljes mértékben jogos az észrevétel. 🙏🙏🙏🙏

Akkor a méhek. Elég jól szervezettek. 😀

2020. júl. 19. 18:02
 5/18 anonim ***** válasza:
Én is a csótányra gondolok. Nagy túlélők. Mindent megesznek
2020. júl. 19. 20:27
 6/18 Mojjo ***** válasza:
39%
Az ember. Az ember az egyetlen faj, amelynek az anatómiája lehetővé teszi az összetett, fejlett beszédet és magasszintű szerszámhasználatot is.
2020. júl. 19. 22:38
 7/18 Wadmalac ***** válasza:
42%

"Az ember az egyetlen faj, amelynek az anatómiája lehetővé teszi az összetett, fejlett beszédet"

[link]

"és magasszintű szerszámhasználatot is."

[link]

2020. júl. 20. 07:36
 8/18 Mojjo ***** válasza:
80%
@7: Felhívnám az "és" szócskára a figyelmedet a két állítás között. Az azt jelenti, hogy egyszerre teljesül a kettő. Természetesen vannak fajok, ahol az egyik vagy a másik megvan. Olyan faj nincs, ahol mindkettő egyszerre. És az intelligencia akkor tud igazán hatékony eszköz lenni egy faj kezében, ha az a faj képes magas szinten kommunikálni és szerszámot használni.
2020. júl. 20. 10:18
 9/18 Mojjo ***** válasza:
76%
Szomorú, hogy hat darab lepontozást kaptam, de csak egyetlen ellenérvet, ráadásul azt is csak a szövegértés hiánya ihlette.
2020. júl. 20. 10:24
 10/18 Tislerics Máté ***** válasza:
100%

Itt maga a kérdés is szerintem megfoghatatlan. Hogyan kéne elképzelni pl.: egy emberi gondolkodáshoz hasonló kognitív képességekkel bíró hangyát? Az alapvető ösztönei megmaradnak, de sokkal intelligensebb lesz? Tekintsünk el attól, hogy ahhoz jóval nagyobb és komplexebb agy kéne? Konkrétan Képzeljünk el kitalált szervekkel és képességekkel rendelkező lényeket és rangsoroljuk azokat?!

A történelmi kérdéseknél szoktak ilyenek lenni, hogy mi lett volna, ha Hitler győz, meg hasonlók. Kb. pont annyi értelme van azoknak is, mint ennek..

Szóval nem tudok és nem is akarok válaszolni.

Amúgy én is lepontoztam (elhamarkodottan) Mojjo-t, még mielőtt megértettem volna mire is próbált utalni. Bizonyára volt még pár ilyen hirtelen felindulásból minuszozó hüjje, mint jómagam...

Szeretnék is bocsánatot kérni ezért.

2020. júl. 20. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!