Tegyuk fel az osszes allat intelligenciaja egyforma az emberekevel. Melyik faj lenne a “Fold vezetoje”?
A rovarok. Sokkal többen vannak, sokkal szervezettebbek. Méhek, hangyák, termeszek. Ha meg tudnák hosszabbítani valahogy az élettartamukat, esetleg valamilyen úton evolválni egy tüdőt maguknak (nőhetne a testméretük), akkor szerintem átvennék az irányítást.
Egyébként az összes állat intelligens a maga módján és ahhoz mértem, amire a túlélésükhöz szükség van. Pl. ahogyan a méhek tájékozódnak ahhoz is kell intelligencia vagy ahhoz is, hogy a hangyák különbséget tegyenek a szagmintáik között. Szóval az ő szempontjukból valószínű az ember nem számítana túl intelligensnek.
Bár azt írtad, hogy "egyforma intelligencia", ami nálam azt feltételezi, hogy pontosan ugyanúgy gondolkodna és tekintene egy problémára, mint egy ember. De nem hiszek abban, hogy csak egyféle intelligencia, emberi intelligencia létezik, így lehet ez döntő kérdés lenne a "Föld vezetője" posztért.
Dikk valamiért az élőlény ragadt meg. Bocsánat. Teljes mértékben jogos az észrevétel. 🙏🙏🙏🙏
Akkor a méhek. Elég jól szervezettek. 😀
Itt maga a kérdés is szerintem megfoghatatlan. Hogyan kéne elképzelni pl.: egy emberi gondolkodáshoz hasonló kognitív képességekkel bíró hangyát? Az alapvető ösztönei megmaradnak, de sokkal intelligensebb lesz? Tekintsünk el attól, hogy ahhoz jóval nagyobb és komplexebb agy kéne? Konkrétan Képzeljünk el kitalált szervekkel és képességekkel rendelkező lényeket és rangsoroljuk azokat?!
A történelmi kérdéseknél szoktak ilyenek lenni, hogy mi lett volna, ha Hitler győz, meg hasonlók. Kb. pont annyi értelme van azoknak is, mint ennek..
Szóval nem tudok és nem is akarok válaszolni.
Amúgy én is lepontoztam (elhamarkodottan) Mojjo-t, még mielőtt megértettem volna mire is próbált utalni. Bizonyára volt még pár ilyen hirtelen felindulásból minuszozó hüjje, mint jómagam...
Szeretnék is bocsánatot kérni ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!