Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Klaus Störtebecker igaz...

Klaus Störtebecker igaz története alapján, hogyan lehetséges, hogy levágott fejjel képes irányítani a testet a "szellem"?

Figyelt kérdés

Láttam egy filmet, ami valós történelmi feljegyzéseken alapul, ezért utána olvastam és valóban megtörtént az eset.

Klaus Störtebeker kalóz volt, akit 1401-ben fejeztek le. A feljegyzések szerint: a német kalóz kivégzése előtt azt kérte, hogy kegyelmezzenek meg minden olyan emberének, aki előtt fej nélkül el tud futni. Störtebeker egy tucat embere előtt futott el fejvétele után, de azért csak ennyi előtt, mert a hóhér galád módon elgáncsolta – írja Werner Bartens Orvosi tévhitek lexikona című könyvében, hozzátéve: ilyen mutatványra az ember agyától elválasztott teste úgy tudjuk, hogy nem képes.

De hogy ettől függetlenül a legenda vége is meglegyen: a hamburgi hatalmasságok végül nem tartották meg szavukat, és mindegyik kalózt kivégeztették (sőt utána még a velük szemtelenkedő hóhért is), így hiábavaló volt Störtebeker fejvesztett futása.

Gondolkoztam ezen, mivel szeretném megérteni a jelenséget. A modern anatómia szerint mindenen idegi alapú kommunikáció neuronhálózat alapján folyik, ami anyagi.

A német kalóz története valós. Több forrás,korabeli feljegyzések is megvannak. Bele épült a legendákba is. Régebben olvastam olyan történeteket, hogy a lefejezés/gijotin után a levágott fejet felmutatva még átkot mondott a boszorkány, eretnek vagy mosolygott a szeretteire. Valóban még egy ideig a fizikai kommunikáció elvágása után még képes funkcionálni a test. Viszont szeretnék rájönni miért lehet ez

ELMÉLETEM :

1 - Mi van ha a fej levágása után az információt Störtebecker agya elraktározta. Úgy értem, hogy még a lefejezés előtt benne volt a vizuális kép a környékről, tudta merre kell mennie és a teste ennek a reflexológiai memóriáját követte le? Az információ így megmaradt a fej eltávolítás után a teste csak ezt hajtotta végre.

2 - Lehetséges, hogy létezik egy anyagi világ feletti kontextus, nevezzük szellemnek, ami irányítja a testünket és ez a mechanizmus a biokémiától mentes. Lehet hogy maga a testünk is ezt a szellemet képezi le, ahogy a marionett bábú a kezet, csak nem vesszük észre a különbséget, hisz a testünk funkcióit megtanultuk és azt hisszük az mozoggatja.

Lehetséges, hogy még a biológiai kapcsolat megszűnése után, amíg még a testrész funkcionál végrehajtja ennek a szellemnek az utasításait, mozgásait. Ezt alátámasztja rengeteg egymástól független klinikai halálon átesett ember, akik a műtét közben azt érzik, hogy kilépnek a testükből. Hallják amiket beszélgetnek az orvosok, ápolók. Értik a gondolataikat és fel tudják idézni is később az orvosok legnagyobb megdöbbenésére.

2020. júl. 10. 18:42
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
94%
Ha valahogy állohelyzetben letudnák vágni a fejét, úgy hogy a penge ütésétől nem esne el, akkor talán lehet hogy tántorogna pár lépést. De a gyakorlatban, a fej levágása után előbb el kellett volna oldozni a lekötözött embert, majd lábra állítani, hogy járjon. Szóval az egész életszerűtlen.(az életszerűtlen szó, ebben az esetben elég találó kifejezés :)) )
2021. szept. 8. 16:59
 22/37 anonim ***** válasza:
92%
Sok ilyen van. Sigismund Huhnstreichler vagyonos szőnyegkereskedőt a lagziján ciánnal mérgezte meg a saját öccse, hogy utód hiányában ő örökölje bátyja vagyonát. Huhnstreichler holtan rogyott össze, de a felesége észnél volt: férje holttestét felvitette a hálószobába, ahol az képes volt még elhálni a nászt, és fiúgyermeket nemzett neki. Így ifjabb Sigismund Huhnstreichler örökölte néhai apja szőnyegbirodalmát, míg a kapzsi báty egy árva fillér nélkül, magányosan halt meg bubópestisben.
2021. szept. 9. 13:39
 23/37 Deff ***** válasza:
91%
Azért mert leírták többen is akkor miért lenne igaz?
2022. márc. 4. 01:57
 24/37 krwkco ***** válasza:
91%

Szerintem simán lehet, hogy igaz a történet. Hiszen itt a bizonyíték, hogy az emberek agy nélkül is tudnak kérdéseket feltenni a gyakorin.

:-)

(Bocs.)

2022. júl. 25. 21:23
 25/37 NTBS ***** válasza:
85%
Szerintem ez csak egy legenda, aminek nincs valóság alapja.
2022. nov. 7. 20:31
 26/37 anonim ***** válasza:
81%

Hallottam most egy másik sztorit: Lavoisier, aki egy francia tudós nemes volt és egy csomó kémiai felfedezést tett, a francia forradalom alatt lett közellenség a származása miatt, amit különben maga is tudott. Akkoriban még nem volt világos, hogy az melyik emberi szerv miért felelős.

Mivel tudta, hogy le fogják fejezni, ezért megbeszélte az ismerőseivel, hogy a feje levágása után megpróbál még pislogni és ha sikerül, akkor igazolva lesz az, hogy a tudat a fejben (agyban) székel.

Mikor kivégezték és a hóhér felemelte a fejét, még 3-4 pislantást sikerült ejteni. Ő volt az egyik olyan tudós, aki még halála után is közreműködött egy tudományos cikk megírásában.

2022. nov. 17. 16:53
 27/37 Hintalow ***** válasza:
92%

Nehezen tudom elkèpzelni, biológiaiga nèmi mozgás mèg elkèpzelhető, lásd csirkès hasonlatok.

De egy emberi lefejezès általában úgy törtènik hogy egy bakóra teszi a fejèt az ember valamilyen görnyedt/letèrdelt pózban. Innen az kellene, hogy felálljon, irányba állìtsák, ès meginduljon. Ehhez már nincs elèg tudatosság fej nèlkül.

Ha meg valami olyat csináltak, hogy az emberei előtt állt ès álló helyzetben csináltak "lefejezèst" akkor az inkább valami olyasmi lehetett, hogy lendületből elvágták a torkát, ès a kivèrzès előtt mèg tudott ennyit futni, tudatánál is volt.

Egy álló embernek, ha úgy csapják meg egy megfelelő súlyú ès èlessègű tárggyal, hogy az a csigolyákat is elválassza, az akkora ütès lesz, hogy nem marad talpon a delikvens, ès megint ott vagyunk, hogy fej nèlkül felállni, majd elindulni megfelelő irányba mar nem tud az ember, ahhoz mèg tudat kène.

Szóval ha ez valóban megtörtènt, az nem a szó szoros èrtelmèben vett lefejezès lehetett, csak kapott egy bazi nagyot a nyakára, a feje a helyèn maradt, ès mèg tudott futni egy rövidet.

2022. nov. 18. 09:23
 28/37 anonim ***** válasza:
87%
#26 Kár hogy a Lavoisier-s sztori kitaláció [link]
2022. nov. 18. 09:36
 29/37 anonim ***** válasza:
88%
Lehetseges. Meg a wiki oldalon is fenn van. Sztorinak viszont jo.
2022. nov. 18. 09:59
 30/37 EagleHUN ***** válasza:
77%

- A 2 lábon járás/futás egy nagyon komplex f9olyamat rengeteg izom összehangolt feladata.

- Az ember egyensúlyi szerve a fejében van.

- A mozgáskoordinációs agyi rész a kisagyban vagyis szintén a fejben van.

- Az emberben a gerincvelő nem tárol semmit, nem számol semmit. Ezt tudjuk. Nincsenek szétszórt idegdúcok mint a fejletlenebb állatokban.

A történet amire a kérdés épül így hazugság.

A leírójának elme és fantázia szüleménye.

Teljesen egyértelműen és 100% biztosan.

Innentől minden további kérdés értelmét is veszti.

2023. okt. 7. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!