Klaus Störtebecker igaz története alapján, hogyan lehetséges, hogy levágott fejjel képes irányítani a testet a "szellem"?
Láttam egy filmet, ami valós történelmi feljegyzéseken alapul, ezért utána olvastam és valóban megtörtént az eset.
Klaus Störtebeker kalóz volt, akit 1401-ben fejeztek le. A feljegyzések szerint: a német kalóz kivégzése előtt azt kérte, hogy kegyelmezzenek meg minden olyan emberének, aki előtt fej nélkül el tud futni. Störtebeker egy tucat embere előtt futott el fejvétele után, de azért csak ennyi előtt, mert a hóhér galád módon elgáncsolta – írja Werner Bartens Orvosi tévhitek lexikona című könyvében, hozzátéve: ilyen mutatványra az ember agyától elválasztott teste úgy tudjuk, hogy nem képes.
De hogy ettől függetlenül a legenda vége is meglegyen: a hamburgi hatalmasságok végül nem tartották meg szavukat, és mindegyik kalózt kivégeztették (sőt utána még a velük szemtelenkedő hóhért is), így hiábavaló volt Störtebeker fejvesztett futása.
Gondolkoztam ezen, mivel szeretném megérteni a jelenséget. A modern anatómia szerint mindenen idegi alapú kommunikáció neuronhálózat alapján folyik, ami anyagi.
A német kalóz története valós. Több forrás,korabeli feljegyzések is megvannak. Bele épült a legendákba is. Régebben olvastam olyan történeteket, hogy a lefejezés/gijotin után a levágott fejet felmutatva még átkot mondott a boszorkány, eretnek vagy mosolygott a szeretteire. Valóban még egy ideig a fizikai kommunikáció elvágása után még képes funkcionálni a test. Viszont szeretnék rájönni miért lehet ez
ELMÉLETEM :
1 - Mi van ha a fej levágása után az információt Störtebecker agya elraktározta. Úgy értem, hogy még a lefejezés előtt benne volt a vizuális kép a környékről, tudta merre kell mennie és a teste ennek a reflexológiai memóriáját követte le? Az információ így megmaradt a fej eltávolítás után a teste csak ezt hajtotta végre.
2 - Lehetséges, hogy létezik egy anyagi világ feletti kontextus, nevezzük szellemnek, ami irányítja a testünket és ez a mechanizmus a biokémiától mentes. Lehet hogy maga a testünk is ezt a szellemet képezi le, ahogy a marionett bábú a kezet, csak nem vesszük észre a különbséget, hisz a testünk funkcióit megtanultuk és azt hisszük az mozoggatja.
Lehetséges, hogy még a biológiai kapcsolat megszűnése után, amíg még a testrész funkcionál végrehajtja ennek a szellemnek az utasításait, mozgásait. Ezt alátámasztja rengeteg egymástól független klinikai halálon átesett ember, akik a műtét közben azt érzik, hogy kilépnek a testükből. Hallják amiket beszélgetnek az orvosok, ápolók. Értik a gondolataikat és fel tudják idézni is később az orvosok legnagyobb megdöbbenésére.
Kamu sztori.
Elkeserítő, hogy ekkora képtelen ökörségeket képesek komolyan egyesek..(valójában elég sokan)
Ilyenkor azt érzem, hogy kár volt egyáltalán közoktatásra pazarolni az elmúlt ~100 évben az erőforrásokat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!