Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen bizonyíték van arra,...

Milyen bizonyíték van arra, hogy az új koronavírus evolúció által keletkezett?

Figyelt kérdés

Az amerikaiak biztosak abban, hogy egy laboratóriumból való:

[link]

2020. máj. 4. 08:01
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

"A vírus laborban történő előállítását nagyon sok tudós vizsgálja"

Ja, no name tudósok, akikről sosem hallottam még.

Egy Craig Venter státuszú manus miért nem adta a nevét ezekhez a vizsgálatokhoz?

2020. máj. 4. 10:49
 12/35 anonim ***** válasza:
91%
Biosz szak előtt mindenki 5-ös volt biológiából, mégis kb. 10% végzi el időben, 50% meg úgy jó pár év csúszassal :) ez nem az a szak, amit meg tudsz csinalni, csak hogy benne legyen gyűjteményedben, de hajrá, próbald meg
2020. máj. 4. 10:51
 13/35 A kérdező kommentje:
A biológia mindig is a kisujjamban volt, én regényeket írtam a dolgozatnál, plusz óra után még külön feleltem az én kérésemre. A tudásom jóval meghaladta az átlag diakét. Minden alap ott van a fejemben, erre tisztán lehet építkezni.
2020. máj. 4. 11:01
 14/35 A kérdező kommentje:
Na megnézem a 7-es által küldött linkeket!
2020. máj. 4. 11:03
 15/35 anonim ***** válasza:
92%
No igen, de amit kozepsuliban tanulsz biológiát, az egyenlő a természetismerettel, dedós anyag. Biosz szakon sejtszinten tanulsz mindent, ebből semmit nem tanultál eddig suliban :) max. 12-ben egy kis transzlációt meg egy kis mendeli genetikát. Juj e kíváncsi lennék itt a fejedre 1 félév után :)
2020. máj. 4. 11:12
 16/35 anonim ***** válasza:
78%
Jah és bioszon nincs esszé. Relációanalízis van
2020. máj. 4. 11:13
 17/35 anonim ***** válasza:
93%

"Ja, no name tudósok, akikről sosem hallottam még."

Miért is a te műveletlenséged a mérce? Hány tudóst tudnál megnevezni (Craig Venteren kívül)?

"Egy Craig Venter státuszú manus miért nem adta a nevét ezekhez a vizsgálatokhoz?"

Egyébként ő miért is releváns? Pontosan kik számítanak még "Venter státuszúnak"? Miért a tekintélyelvűség számít tudományos körben, nem pedig a prezentált bizonyíték minősége?

Az USA-ban (sajnos csak onnan van adatom) 400 ezer biológus van. Annak a top 0,1%-a 400 név. Fel tudod sorolni ezt a 400-at? Vagy egye fene, legyen csak 200 és bárhonnan a nagyvilágból.

Az, hogy egy 74 éves, szintetikus biológiával foglalkozó, jóval a pályája csúcsán túl levő kutatót sikerült megnevezned mint virológiai etalont, jól mutatja, hogy mennyire fogalmad sincs a tudományos világról. Csak felbüfiztél egy nevet, amit valamiért hallottál, és marha büszke vagy arra, hogy ismered a nagy tudósokat. Hát, lószart.

2020. máj. 4. 11:27
 18/35 A kérdező kommentje:

"Az, hogy egy 74 éves, szintetikus biológiával foglalkozó, jóval a pályája csúcsán túl levő kutatót sikerült megnevezned mint virológiai etalont, jól mutatja, hogy mennyire fogalmad sincs a tudományos világról"

Lehetőségeimhez képest fogalmam róla, Venter csak illusztráció volt.

Egyébként utánanéztem jobban a dolgoknak és úgy látom, hogy VALÓSZÍNŰLEG tényleg nem emberi kéz van a dologban.

Viszont mivel amerika párti vagyok, Trump elnök bizonyítékait is szeretném majd látni, mert nem hiszem, hogy hazudik.

Remélem, a választások előtt megmutatja, miket gyűjtött össze.

2020. máj. 4. 11:39
 19/35 A kérdező kommentje:

"Miért is a te műveletlenséged a mérce? Hány tudóst tudnál megnevezni (Craig Venteren kívül)?"

Nézd, ha felsorolnám az összes tudóst akit ismerek, vajon műveltebbnek tűnnék előtted? Mivel figyelemmel kísérem a tudományos világot, ezért több névvel találkozom, de azok ragadnak meg igazán, akik hatással voltak rám.

Például ez a tudós:

[link]

De számomra az abszolút példakép ez az ember:

[link]

2020. máj. 4. 11:55
 20/35 anonim ***** válasza:
90%

"de azok ragadnak meg igazán, akik hatással voltak rám."

Vagyis azt mondod, hogy a nagyság feltétele az, hogy RÁD nagy hatással legyen. Tehát tök mindegy, hogy valaki mekkora dolgot tett le az asztalra, hogyha nem írt egy tudománynépszerűsítő könyvet, akkor nem lesz rajta a listádon, így járt.

Namost ezzel az a probléma, hogy a tudományos nagyságot nem a magyar középiskoláskora tett hatásban mérik. Vagyis nem attól lesz valaki nagy tudós vagy épp "no name", hogy rád milyen hatást tett, és hogy meg tudod-e nevezni. Nyilván nem tudod megnevezni, még maguk a kutatók sem tudják megnevezni azokat a nagy tudósokat, akik nem a velük azonos területen publikálnak. Egy virológus nem követi a növényrendszertan eredményeit, egy májrák-kutató nem fog tudni nagy neveket említeni a neurobiológia területén.

Úgyhogy az egy hibás és igencsak nagypofájú hozzáállás, hogy a világban az a nagy, amiről én tudok, a többiek meg no-name. A helyes hozzáállás az, hogy találkozom egy számomra ismeretlen névvel, akkor megnézem, hogy mégis ki ő. Például az egyik szerinted no-name tudós Edward C. Holmes, aki a Sidney Egyetem professzora, a Royal Society tagja, az Ausztrál Tudományos Akadémia tagja.

2020. máj. 4. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!