Milyen bizonyíték van arra, hogy az új koronavírus evolúció által keletkezett?
"A vírus laborban történő előállítását nagyon sok tudós vizsgálja"
Ja, no name tudósok, akikről sosem hallottam még.
Egy Craig Venter státuszú manus miért nem adta a nevét ezekhez a vizsgálatokhoz?
"Ja, no name tudósok, akikről sosem hallottam még."
Miért is a te műveletlenséged a mérce? Hány tudóst tudnál megnevezni (Craig Venteren kívül)?
"Egy Craig Venter státuszú manus miért nem adta a nevét ezekhez a vizsgálatokhoz?"
Egyébként ő miért is releváns? Pontosan kik számítanak még "Venter státuszúnak"? Miért a tekintélyelvűség számít tudományos körben, nem pedig a prezentált bizonyíték minősége?
Az USA-ban (sajnos csak onnan van adatom) 400 ezer biológus van. Annak a top 0,1%-a 400 név. Fel tudod sorolni ezt a 400-at? Vagy egye fene, legyen csak 200 és bárhonnan a nagyvilágból.
Az, hogy egy 74 éves, szintetikus biológiával foglalkozó, jóval a pályája csúcsán túl levő kutatót sikerült megnevezned mint virológiai etalont, jól mutatja, hogy mennyire fogalmad sincs a tudományos világról. Csak felbüfiztél egy nevet, amit valamiért hallottál, és marha büszke vagy arra, hogy ismered a nagy tudósokat. Hát, lószart.
"Az, hogy egy 74 éves, szintetikus biológiával foglalkozó, jóval a pályája csúcsán túl levő kutatót sikerült megnevezned mint virológiai etalont, jól mutatja, hogy mennyire fogalmad sincs a tudományos világról"
Lehetőségeimhez képest fogalmam róla, Venter csak illusztráció volt.
Egyébként utánanéztem jobban a dolgoknak és úgy látom, hogy VALÓSZÍNŰLEG tényleg nem emberi kéz van a dologban.
Viszont mivel amerika párti vagyok, Trump elnök bizonyítékait is szeretném majd látni, mert nem hiszem, hogy hazudik.
Remélem, a választások előtt megmutatja, miket gyűjtött össze.
"Miért is a te műveletlenséged a mérce? Hány tudóst tudnál megnevezni (Craig Venteren kívül)?"
Nézd, ha felsorolnám az összes tudóst akit ismerek, vajon műveltebbnek tűnnék előtted? Mivel figyelemmel kísérem a tudományos világot, ezért több névvel találkozom, de azok ragadnak meg igazán, akik hatással voltak rám.
Például ez a tudós:
De számomra az abszolút példakép ez az ember:
"de azok ragadnak meg igazán, akik hatással voltak rám."
Vagyis azt mondod, hogy a nagyság feltétele az, hogy RÁD nagy hatással legyen. Tehát tök mindegy, hogy valaki mekkora dolgot tett le az asztalra, hogyha nem írt egy tudománynépszerűsítő könyvet, akkor nem lesz rajta a listádon, így járt.
Namost ezzel az a probléma, hogy a tudományos nagyságot nem a magyar középiskoláskora tett hatásban mérik. Vagyis nem attól lesz valaki nagy tudós vagy épp "no name", hogy rád milyen hatást tett, és hogy meg tudod-e nevezni. Nyilván nem tudod megnevezni, még maguk a kutatók sem tudják megnevezni azokat a nagy tudósokat, akik nem a velük azonos területen publikálnak. Egy virológus nem követi a növényrendszertan eredményeit, egy májrák-kutató nem fog tudni nagy neveket említeni a neurobiológia területén.
Úgyhogy az egy hibás és igencsak nagypofájú hozzáállás, hogy a világban az a nagy, amiről én tudok, a többiek meg no-name. A helyes hozzáállás az, hogy találkozom egy számomra ismeretlen névvel, akkor megnézem, hogy mégis ki ő. Például az egyik szerinted no-name tudós Edward C. Holmes, aki a Sidney Egyetem professzora, a Royal Society tagja, az Ausztrál Tudományos Akadémia tagja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!