Számos forrásban olvasom, hogy a szacharóz karamellizásakor a szacharóz vízkilépés során bomlik fruktózra és glükózra. Pedig a diszacharidok pont hogy vízbelépéssel tudnak monoszacharidokra bomlani. Most akkor melyik történik karamellizáláskor?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 20. 00:43
1/1 anonim válasza:
Kiváncsi lennék arra a "számos forrásra". Mert teljesen más folyamat a karamelizálódás és a hidrolízis. Utóbbi esetében keletkezik a szacharózból fruktóz és glükóz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!