Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Számos forrásban olvasom,...

Számos forrásban olvasom, hogy a szacharóz karamellizásakor a szacharóz vízkilépés során bomlik fruktózra és glükózra. Pedig a diszacharidok pont hogy vízbelépéssel tudnak monoszacharidokra bomlani. Most akkor melyik történik karamellizáláskor?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 20. 00:43
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Kiváncsi lennék arra a "számos forrásra". Mert teljesen más folyamat a karamelizálódás és a hidrolízis. Utóbbi esetében keletkezik a szacharózból fruktóz és glükóz.
2020. ápr. 20. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!