Azt tudom, hogy a glükóz (C6H12O6) az tud erjedni erjesztő hatására, de a szacharóz (C12H22O11) étkezési cukor az, hogy tud erjedni?
Figyelt kérdés
2017. máj. 25. 20:41
1/8 anonim válasza:
Úgy, hogy először bomlik szacharózra és fruktózra, aztán erjed.
2/8 A kérdező kommentje:
De, hogy bomlik?
Gondondolom magátol nem.
Mi és milyen folyamat kell hozzá?
2017. máj. 25. 22:43
3/8 anonim válasza:
A szacharózt a szacharáz enzim le tudja bontani, fruktózra és glukózra. Ez van a szervezetben is.
4/8 anonim válasza:
A folyamat pedig egyszerű hidrolízis (vízbelépés).
5/8 A kérdező kommentje:
De nem a szervezetben kéne.
A szabadban ezt, hogy lehet véghezvinni a szacharáz enzim nélkűl?
2017. máj. 27. 10:25
6/8 anonim válasza:
Magától nem fog megerjedni a glükóz. Kell hozzá élesztőgomba, ami megerjeszti és ő le tudja bontani a szacharózt is, van hozzá való enzimje. Úgyhogy szervezeten kívül nem fog semmi sem történni a cukorral.
7/8 A kérdező kommentje:
De pl. ha pálinkafőzésnél még kell plusz cukor, akkor gondolom, hogy az emberek nagyrésze nem ért a cukrokhoz ezért belerakják a rendes kristálycukrot (C12H22O11)- et.
Ezzel, ebben az esebe mi fog történni?
Meg még azt sem értem, ha jó minőségű (édes) a gyümölcs, akkor a gyümölcsökben nem az erjedéshez való glükóz (szőlőcukor) van, hanem fruktóz (gyümölcscukor) van ami elvileg nem is tud erjedni. Vagy az erjrsztő hatására a fruktóz gülózzá változi?
2017. máj. 27. 15:04
8/8 anonim válasza:
Mindegy, a fruktóz is tud alkoholosan erjedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!