A szacharóz és a glükóz tényleg jobb edzés után, mint a dextróz?
Figyelt kérdés
2013. jan. 30. 16:54
1/3 anonim válasza:
Glükóz=dextróz=szőlőcukor
A szacharóz meg sz@r.
2/3 poiu válasza:
A sz@ch@róz tényleg sz@r, benne van a nevében. Étkezési cukor, tehát az, amit megvehetsz a boltban kockacukorként. A szacharóz egy szőlő és egy gyümölcscukor részből áll, újabban sok kutató szerint a gyümölcscukor része kifejezetten káros.
3/3 anonim válasza:
A dextróz a glikóz d enantiomere (másmilyet nem is kapsz, tehát praktikusan a kettő ua.) A szacharóz meg a kristálycukor:-) Én a helyedben edzés után egy jó adag császármorzsát vagy tejberizst ennék, az is könnyen bomló szénhidrát, mégis eltart egy kis ideig a lebontása, így a szervezetednek több ideje van a glikogénraktárak újraépítésére. Egy a fontos: félórán belül az edzés után egyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!