Ezek közül melyek a redukaló szénhidrátok? ( maltóz, mannit, laktóz, glükóz, fruktóz, galaktóz, szacharóz)
Figyelt kérdés
2020. jan. 22. 22:48
1/1 anonim válasza:
Nyílt láncú formában szabad aldehid vagy keto csoport a feltétele. Az aldehid csoport redukáló tulajdonságú. Mindezekből következik, hogy minden monoszacharid redukáló. Glükóz, fruktóz, galaktóz
A diszacharidok esetében már más a helyzet, hisz csak az lehet reduláló amelynek a két hidroxi csoportja közöl legalább az egyik szabadon marad. (nem létesít kötést)
Maltóz, laktóz
A szacharóz nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!