Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Mentőexpedícióban (A marsi)...

A Mentőexpedícióban (A marsi) mi az, ami nem állja meg a helyét?

Figyelt kérdés

Tehát mi az ami nem képzelhető el a valóságban, valótlan, hamis, nem lehetséges.

Nem olyasmikre gondolok, mint pl. hogy nem mennének vissza 1 emberért, hanem inkább eltitkolnák.

Nem létező technikára, lehetetlen dolgokra, krumplitermesztésre, vagy kajálásra 1,5 évig, stb. gondolok.

2020. ápr. 6. 02:23
 1/4 anonim ***** válasza:
25%

A marsi légkör én azt nem értem hogy a marsi kolonizálásnál hogy fogják megoldani, ugyanis a légkör 95% CO2, oxigén tartalma csak 0,16%, de tavasz és nyár során emelkedett 0,20%-ra, tehát az oxigénszint 30%-al megemelkedett, ami ősszel visszaállt az előre jelzett értékre, a mérési időszak 3 éve alatt ugyanígy volt. Aminél arra következtettek, hogy valami előállítja, majd kivonja ezt a gázt.

Nem ez a része kérdés, hanem mikor majd a Földről kolonizálják a Marsra az embereket, hogy fognak egyrészt eljutni oda mert maga az út több évtized, és hogy tudnak annyi oxigént raktározni, hogy a Marson éljenek. Terraformáló eszközük meg nincs, vagy ezek alapján van amiről nem tudunk? Tehát szerény véleményem, hogy aki ezen útra jelentkezik az h*lye már bocsánat, ha nincs olyan technológia, amivel nem csak évekre hanem mindig megélnek.

2020. ápr. 6. 06:38
 2/4 Wadmalac ***** válasza:
93%

1. A film elején a vihar a Marson, abban a majdnem-vákuum légkörben sosem lehetne ilyen erős, ott a több 100 km/h vihar is csak egy földi szellő erejét adná.

2. Az űrben kiszúrt kesztyűvel és annak a légsugarával nem tudná magát irányítani, legfeljebb össze-vissza pörgetni.

A hajtósugár erővonalának a tömegközéppontján kéne átmennie, ezt tenyérrel nemigen éred el, úgy, ahogy a filmben van, főleg nem.

A Vasember két tenyér-rakétája könnyebben működhet ilyen célra.

3. A marsi talajból, mint kiderült, felmelegítéskor erősen csírátlanító méreganyagok szabadulnak fel, tehát simán légsátorba behordva nem lehetne trágyával sem ilyen simán termőtalajjá alakítani. Több kémiai lépés kellene hozzá, de úgy lehetséges lenne.

Esetleges 4. pont: Elég irreális, hogy a mars-föld hajó így megjárhassa kétszer az utat. De lehetetlennek nem mondanám.

2020. ápr. 6. 08:02
 3/4 anonim ***** válasza:
88%

Először ezt nézd meg, mielőtt minden sci-fit végigkérdezel:

https://www.youtube.com/watch?v=3RkhZgRNC1k

2020. ápr. 6. 10:37
 4/4 LeonScottKennedy ***** válasza:
73%

Én még hozzátenném, hogy a Mars gravitációja egy harmada a Földének. Ehhez képest Matt Damon úgy járkál, mintha csak a Földön lenne. Legalábbis emlékezetem szerint, utoljára moziban láttam, akkor már furcsálltam ezt. Kicsit ugrálósabb, szökkenősebb kéne legyen a járása annál.

A másik meg a végén az a kesztyű kiszúrás. Az úgy ahogy van hülyeség. Nem lenne akkora nyomás attól, hogy kiszúrod a kesztyűt. Meg egész biztosan nem tudnád úgy visszanavigálni magad.

De egyébként a legnagyobb fizikát meghazudtoló hülyeségek a Gravitációban vannak. Ami leginkább a gravitációt hazudtolja meg. Ironic.

2020. ápr. 6. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!