Hogyan maradhatott az ember egy faj?
"Egyedül az egész életükben ezt csináló vadász-gyűjtögetők sem bírják sokáig."
Azért valahogy ez ment akár az australopithecusnak is a maga "kis" 400-600cm^3-es agyával. Nem?
"Arról sem vagyok meggyőződve, hogy a átlagos modern embernek több infóra, több gondolkodásra van szüksége. Egy vadásznak legalább harminc állatfaj szokásait, vonulását kell ismernie, megtanulni lándzsát, íjat, kést használni és készíteni, lopakodni, nyomot olvasni, sebeket kezelni, hetekig életben maradni az erdőben ha nincs szerencséje. És ha ezekben elbuksz, akkor éhen halsz. És akkor a növényismeretet, házépítést, bőrfeldolgozást, ruhakészítést nem is említettem. Ehhez képest egy mai mondjuk pénztárosnak vagy hidegburkolónak jóval egyszerűbb az élete."
Van benne igazság, de csak részben.
A gyerekkorunktól ránk zuhogó abszolválandó információmennyiség sosem volt még ekkora a történelem folyamán, mint ma.
Persze, képesség- és érdeklődés-függő, ki mennyit TANUL meg, de rengeteg ismeret simán beépül.
Szerintem még az említett burkolónak is több infót, tevékenységet kell tudnia kezelni, mint a "természet emberének".
Az igaz, hogy a logikai és kreativitási kihívások esetlegesen alacsonyabbak.
Őszintén szólva, nem merném tippelni, melyik hat fejlesztőbben egy fejlődő gyerek agyára.
Ja...
Kedves hollófernyiges!
#39: "Garantálom, hogy éhenhalsz. Egyedül az egész életükben ezt csináló vadász-gyűjtögetők sem bírják sokáig."
Egyedül?
Azért igazán hagyhatnál nekem egy kis esélyt :), már ha ez megy a gyerekeknek is...
32%-os arra az “őstörténelemre” én is kiváncsi lennék. Illetve megtennéd ,hogy elmagyaráznád azt amit ehez a kérdéshez írtál: https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Addig oké ,hogy szerinted az evolúció már csak a Gy.K.-n van elfogadva és egyenesen szükségszerű egy vagy több isten létezése stb, de mi ez ,hogy nincs olyan ,hogy természettudomány ? Eddig azt mondtad ,hogy természettudományosan cáfolták az evolúciót és bizonyították isten(ek) létezését most meg már nincs is természettudomány ?
Tevenyereggyarto(#44): "Eddig azt mondtad ,hogy természettudományosan cáfolták az evolúciót és bizonyították isten(ek) létezését most meg már nincs is természettudomány ?"
Ugyan, Kérlek! Ne mááá... Mit akadékoskodsz?!
Tessék felcsapni az "ős történelem" mindenki elől eltitkosított oldalait, és máris "ős tudásra" tehetsz szert az idevágó passzusokból. Pl. én ott azt olvasom (csak nagyon kell silabizálni, mert full-titkosítva van), hogy az emberteremtő istenek léte és az evolúció cáfolhatósága annyira hiteles természettudományos módszerekkel lett bizonyítva, hogy az már rémisztően nyilvánvaló, amit így értelemszerűen rögvest titkosítani is kellett, nehogy globális léptékekben pánik törjön ki. Éppen ezért a legszigorúbb protokollt alkalmazták, ami így nem csak a bizonyítékokat, hanem magát a természettudományt is annyira eltitkosította, hogy az végleg el is tűnt a világunkból, mivel ebben az univerzumban nem létezik a titkosító kódra alkalmazható visszafejtő algoritmus.
Amúgy a titkosítás kétkulcsos rendszerű. Az egyik kulcs a 32%-osnál van, a másik meg az istenekhez került, amit azonban ők még az istennek se adnak ki, tehát még maguknál se tarthatják, így az végleg feloldódott a semmiben.
Így történt tehát, hogy mára már csak a kétkulacsos rendszer maradt meg működőképesen a helyi kocsmáros és a 32%-os között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!