Törisek segítségét kérném!? Azt hallottam, hogy annak idején 35-40 ezer éve annyira lecsökkent a népesség, hogy néhány száz ember maradhatott, akik tovább vándoroltak a többi kontinensre az Arab-félszigeten át.
Szerintem azért régebben volt az.
Amúgy egyrészt maradtak is ott (nem mindenki vándorolt át), másrészt volt visszavándorlás is később.
L
18:51
Négyes voltam töriből de ezt amit feltettem kérdést valahogy nem tudtam. Köszi!
Visszavándorlás? Az mikor volt kb.
Már leírták mások is.
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy na, akkor most felkerekedünk és mindenki elindul Ázsia felé!
Fogalmuk sem volt arról hogy merre mennek. Az élelemhiány és a relatív túlnépesedés hajtotta őket. Generációnként mindig tovább költöztek pár kilométert. Letelepedtek, aztán a következő generációt már nem volt képes ellátni a terület, ezért azok egy része (messze nem az egész) tovább ment és néhány kilométerrel arrébb letelepedett.
Aztán kialakultak a nagy genetikai őshazák. A Termékeny félhold a Közel-Keleten, Kelet-Afrika, a Távol-Kelet, meg még talán néhány kisebb. Itt kialakultak a mai nagyrasszok. A Termékeny félholdon az europidok, Kelet-Afrikában a negridek, a Távol-Keleten a mongolidok. És aztán megindult a szétáramlás ezekből a bázisterületekből minden irányba. Még a korábbi vándorlásokat tekintve visszafelé is. Vissza Afrikába. Ezért vannak ma is europidok Észak-Afrikában és ezért különböző tónusú a negridek bőrszíne.
Ez folyamatosan zajlott és zajlik.
Azt nem tudom megmondani, hogy mikor kezdődött. Talán épp 35-40 ezer éve. A nagy afrikai kivándorlás szerintem jóval előbb volt.
L
A létszám nem stimmel: kb. 2000 volt az a "néhány száz".
Ez is azt okozta, hogy majdnem kipusztult az egész emberiség (a genetikai sokszínűség eltűnése miatt: mivel így egy betegség egyszerre vihette volna el mind a kétezret).
Emiatt is butaság Ádám és Éva legendája.
Akkor én is felteszek egy kérdést ide, lehet, hogy butaság, de kíváncsi vagyok.
Szóval: honnan lehet ezt tudni? Miből állapították meg a történészek, hogy akkor 2000-en lehettünk? Milyen lelet bizonyíthatja ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!