Hogyan tudok én, mint ateista analitikus gondolkodó, bebizonyítani azt egy vallásos embernek hogy az evolúciónak tudományos alapjai vannak? Hogyan tudnám megnyerni a vitát, milyen bizonyítékokra van szükségem?
#17: "Így persze, hogy nehéz a teremtéselmélettel szemben meggyőzőnek lenni."
Miért? Szerintem tök könnyű lenne meggyőzni arról is a lapos Föld hívőket, hogy a Föld gömbölyű. Arról is könnyű lenne meggyőzni őket, hogy a Föld és az univerzum nem 6000 éves.
Mégis lehetetlenség erre vállalkozni.
Honnan lehet tudni, hogy te nem ugyanezen sültbolondok közé tartozol az evolúciótagadásoddal?
Egy statisztika szerint, az önmagukat kereszténynek valok több mint 50% elfogadja az evolucios elméletet, ahogy tudomány állitja.
Kamasz és fiatalkorom egyik legnagyobb szenvedélye volt az emberi evolució. Minden letező könnyvet megvettem a témába és többszőr is elolvastam őket. Nagyon érdekelt a csillagaszat is és sokat olvastam.
Ugyanakkor kerestem magam modján az istent is és sokat meritettem a keresztény tanokbol. Nem zárkoztam el mereven semmilyen spirituális rendszer igazságaitol se ha úgy éreztem van benne valami, vagy izgalmas.
Végül C.G.Jung felfogását és értelmezését éreztem a leginkább azonosulhatonak.
Azt hiszem ugyan az az ősztön késztetett a tudomanyos és spirituális út keresésre is. Az ismeretlen, titokzatos megismerésének vàgya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!