Lehetséges hogy az univerzum egy örökké tartó ciklikus folyamat?
Ki lehet zárni azt, hogy az univerzumnak se kezdete, se vége nincs és nem is lesz? Hogy örökké, pontosan ugyanúgy, ismétlődik az idő?
ha nem, az brutális szps, egy börtön az egész aminek nem lesz vége
Az univerzum az egy óriási 3d-s lufi/gömb ami folyamatosan tágul... De, hogy mi lesz a vége az passz... Azt nem tudom lassul-e ez a folyamat, annyira óriási, hogy szerintem ezt nehéz mérni a csillagászoknak, meg annyira kevés idő óta figyeljük mi emberek.
Én inkább arra lennék kíváncsi van-e valami a gömbön kívül :-)
Kezdete meg volt az ősrobbanás... Bár akkor is mi robbant fel és miből? Egyes tudósok szerint egy energia-tenger van és ezen úszik az univerzumunk.
Egyes elméletek szerint több komplett univerzum is van, ezeket buborékokként kell elképzelni melyek össze is tudnak érni...
De azt ma már nagyon kevesen állítják, hogy végtelen lenne térben vagy időben.
"ha nem, az brutális szps, egy börtön az egész aminek nem lesz vége"
Ez egy alaptalan klausztrofóbiás gondolat.
Ha ciklikus is az univerzum (nem tudjuk biztosan, de valószínűleg nem az), az nem jelenti, hogy mindig ugyanaz ismétlődik.
Tehát ettől nem börtön.
Hova akarnál kijutni a börtönből? Mindig lehet egy olyan halmazt húzni, amiből nem jutsz ki.
És mitől kevésbé börtön az, amikor valaminek fixen van kezdete és vége?
Akár időben, akár térben nézzük.
Ide a GYK-ra már vagy háromszor bemásolta valaki azt a csaknem egyoldalnyi felsorolásos "bizonyítást", hogy szimulációban élünk. Amikor pontról pontra meg lett cáfolva, akkor bemásolta másik kérdéshez, mintha mi sem történt volna. Aztán megint.
Ha ez most megint ugyanaz, én hátast dobok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!