Szerintetek mennyi van hátra a Földnek?
Korábban olvastam és hallottam elég aggasztó dolgokat, miszerint 2020 után az Északi-sarkon a jégtáblák jelentős része olvadásnak indul, ezáltal az óceánok, tengerek vízszintje is emelkedni kezd, a jegesmedve a kihalás szélére kerülhet és 2050 előtt, vagy környékén élelmiszer, víz probléma is felléphet.
És akkor a túlnépesedést, még meg sem említettem..
- A földnek több milliárd év. Legkevesebb 5.
- A földi életnek 1 max 2 milliárd év.
- Az emberiségnek 100 év.
- A civilizációnak 25-50 év.
Utolsó kettő ahhoz a feltételhez kötve ha sürgősen és drasztikusan nem változtatunk a hozzáállásunkon!
Az első válasz az, amire én is gondoltam. Ez a világ adott törvények szerint működik és egy fajjal több vagy kevesebb, vagy esetleg mindegyik nélkül, lényegében teljesen mindegy. Értelmetlen megszemélyesíteni egy bolygót.
Egyedül a saját túlélésünk szempontjából érdekes ez a történet, itt az a kérdés, hogy nekünk mennyi van hátra?
"2050 előtt, vagy környékén élelmiszer, víz probléma is felléphet"
Itt igazából valószínűségekről beszélhetünk. Senki nem állítja, hogy biztosan így lesz, de ha csak mondjuk 20-30% esélye van, akkor is hatalmas felelőtlenség egy vállrándítással elintézni. Az az érdekes, hogy ha egy aszteroida becsapódására 5% esély van, akkor már világvégét emlegetnek, de ha 20% esélye van, hogy 100 év alatt ellehetetlenítjük a saját civilizációnkat, akkor azt sokan meg sem akarják hallani.
Én az emberiségnek max 100 évet jósolok.
De 10 max 20 éven belül már komoly!!!! gondok fognak adódni. Amit én sajnos meg fogok élni. Ettől is borzasztóbb belegondolni, hogy milyen apokaliptikus világban kell majd a leendő gyerekeimnek élnie, de legkésőbb az ő gyerekeinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!