Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Keletkezhet a semmiből valami?

Keletkezhet a semmiből valami?

Figyelt kérdés

Mi erről a kérdésről a tudomány álláspontja jelenleg?

Esetleg bizonyítva van már, hogy lehet-e valami a semmiből, vagy hogy a semmiből nem lehet valami?

2019. aug. 14. 20:12
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
76%

A semmi nem választ el semmitől, hiszen ha elválasztana bármit bármitől is, akkor az már valami lenne.

Továbbra sem természettudományos kérdés.

Vagy: mondj bármiféle kísérletet, amivel a semmit tudod vizsgálni.

2019. aug. 15. 22:58
 32/39 anonim ***** válasza:
60%

Amitől elválaszt, az már valami!

Mostanában volt 2 ilyen kísérlet, de még nem lehet megmondani, hogy ezek a semmit vizsgálták, vagy a világunk magasabb dimenzióit, vagy esetleg a világunkon belül valamilyen ismeretlen energiaátvitelt.

2019. aug. 16. 01:56
 33/39 anonim ***** válasza:
54%

"A természettudományban ez a kérdés úgy merülhet fel, hogy vajon a világunkon KÍVÜL mi van?

A jelenlegi elképzelések szerint ez a semmi."

Fogalmunk sincs, hogy az Univerzumon 'túl' mi van. És soha nem is tudjuk meg. Nincs vizsgáló módszerünk amivel vizsgáljuk. Emiatt, ha valaki arról nyilatkozik, hogy a világunkon kívül mi van, az vagy túlontúl bátor, vagy túlon innen balga.

2019. aug. 16. 14:33
 34/39 anonim ***** válasza:
60%

"Nincs vizsgáló módszerünk"

Mint említettem: 2 ilyen kísérlet volt nem túl rég.

Az igaz, hogy még jó sok bizonyítás kell hozzá.

2019. aug. 16. 21:03
 35/39 Wadmalac ***** válasza:

#34:

Link?

Mert olyanról már olvastam, ami a 4. térdimenzió létezésére utalHAT, de olyanról, ami a világegyetemünkből kimutat, nem.

2019. aug. 21. 08:19
 36/39 anonim ***** válasza:

Igazad van, a kísérletek egyelőre erről szóltak.

Arról csak egy elképzelés van, hogy a gravitáció átmegy a semmin is, de kísérletek még nincsenek.

2019. aug. 21. 08:33
 37/39 anonim ***** válasza:
0+0=0
2023. márc. 10. 08:56
 38/39 anonim ***** válasza:

Nincs olyan hogy semmi...

A légüres térben is van anyag, nyílván nem egy asztalláb... de mondjuk sötét anyag.

A kérdés nem az ősrobbanás... hanem az, hogy ez az egész mégis hogyan jött létre...? Ha igaz az ősrobbanás, az csak még több kérdést vet fel.

Ebben a kérdésben nagyon el lehet mélyülni, én is sokat filóztam rajta. Aztán arra jutottam hogy az agyunk azt sem képes felfogni hogy "végtelen".. akkor mit akarunk mi ezen érteni?

A fizikai, csillagászati és egyéb törvényszerűségek is miért vannak? Miért pont így? Egy kérdés generál 10 másikat... jó beszélgető téma csak nem vezet sehova :)

júl. 30. 22:51
 39/39 anonim ***** válasza:

"A fizikai, csillagászati és egyéb törvényszerűségek is miért vannak? Miért pont így? Egy kérdés generál 10 másikat... jó beszélgető téma csak nem vezet sehova :)"

Dehogynem, a minket korulvevo vilag megismeresehez. Termeszetesen ehhez vizsgalni, merni is kell, nem csak beszelgetni rola.

júl. 30. 23:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!