Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért használják sokan azt a...

Miért használják sokan azt a szót, hogy természetellenes? Létezhet valami, ami természetellenes? (pl. szintetikus gyógyszerek, élelmiszerek, homoszexualitás, stb. ) - ezek mind természetes dolgok, mert megtalálhatóak a természetben.

Figyelt kérdés

Hiszen a vegyészet is csak egy természettudomány, a természet törvényeit tanulmányozza, nem tud azokkal szemben cselekedni.

Az ember is a természet része. Az ember által előállított vegyületek, eszközök is a természet részét kell, hogy képezzék.

Ugyan így pl. a homoszexualitás is, jelen van az állatvilágban is, emberek között is, miért lenne természetellenes?

Létezhet természetellenes társadalom?

Mondjuk ha az emberiség építene egy betontömböt, ahova nem szűrődik be napfény, csak mesterséges fény, ahol csak laboratóriumban előállított élelmiszerek vannak, stb.

Értelemszerűen nem, mert ha létezik, akkor megtalálható a természetben, tehát természetes.

Mivel az ember is része a természetnek, nem tud másképpen cselekedni, mint ami természetes.

Szerintem a mesterséges szó jelentése az, hogy az ember hozta létre, de a mesterséges dolgok szerintem a természetes kategória egyik részhalmaza, nem az ellentéte.

2019. jún. 6. 21:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Mondtam, hogy nem látsz tovább az orrodnál!

"kevésbé hiszem, hogy felfedezi egy naked mole rat a Sabin cseppeket."

Rengeteg állat van, amelyik "felfedezett" valamilyen csodálatos szert vagy módszert.

Pl. ez: [link]

"Így pedig egyértelmű, a természetes homoszexualitás meddőséget jelent. Tehát konkrétan ez a genetikai felépítés/szerzett viselkedésforma nem öröklődhet."

NAGYON NAGY tévedés!

Pl. van egy olyan vélemény, hogy a homoszexuális emberek anyja általában termékenyebb.

"Semmiben nem járulhat hozzá a fajfenntartáshoz."

Mint fent is írtam, és itt is látszik: HOZZÁJÁRULHAT.

Ezért maradt fenn, különben már régen 1% alatt lenne.

Tényleg összefüggésekben kéne látni a dolgokat, nem csak az orrod előtt levő dolgokat mantrázni. Attól még nem lesz igazad.

2019. jún. 12. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!