Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hol találhatóak a legfrissebb...

Hol találhatóak a legfrissebb publikációk a szintetikus kannabinoidokkal kapcsolatban? Pl. (JWH-018, HU-210 stb. )

Figyelt kérdés

Szóval van ez a herbál,biofű jelenség.

Jóformán semmit nem tudni a hosszútávú hatásairól.

Nekem igazából az sem tiszta honnan kerültek ezek elő?

Hol gyártják?

Milyen célból léteznek?

Hol lehetne találni kicsit komolyabb infókat,mint amit egy átlagos hírportálon közölnek.

Már unalmas az összes hír ezzel kapcsolatban mert mindenhol csak a klisé szöveget szajkózzák.

2016. aug. 18. 02:38
 1/8 Wadmalac ***** válasza:
23%

"csak a klisé szöveget szajkózzák"

Mármint azt, hogy tilos, életveszélyes, kerüld el stb.?

Mert ez az igazság és nincs különösebben átlagos állampolgári Ok ennél többet tudni.

Orvosi, szakmai érdeklődés megokolt lehet.

Most arra keresel szakirodalmat, hogy minden kamu és nem is káros, sőt gyógyítja a rákot meg ilyenek?

Nem fogsz találni ilyet.

Mert nem igaz.

És most én kérdezem csak, hogy miért érdekel ennyire. Ez addig jó, amíg nem a drogfelügyelet kérdezi tőled, vagy a TEK.

2016. aug. 18. 09:38
 2/8 anonim ***** válasza:
2016. aug. 18. 12:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

#1: Gratulálok a kirohanásodhoz. Nem semmi, hogy a természettudományok rovatban sikerült ennyire elragadtatnod magad egy olyan kérdés alatt, ahol publikációkat keres valaki.

Kérdező, a Google Scholar a legkényelmesebb módja a publikációk közötti keresésnek: [link]

Ide beírod, hogy synthetic cannabinoids, JWH-018 vagy amit akarsz. A publikációk jelentős része sajnos fizetős, és csak a kivonatot tudod elolvasni, de szerencsére egyre több a szabadon hozzáférhető cikk. És egyetemi IP-címekről az egyetem előfizetései alapján gyakran a teljes szöveghez is hozzáférhetsz. Illetve vannak oldalak, fórumok, ahol kérésre letöltik neked olyan segítőkész emberek, akiknek van hozzáférése. Ki nem írom, de priviben segítek.

2016. aug. 18. 12:21
 4/8 Wadmalac ***** válasza:
45%

"#1: Gratulálok a kirohanásodhoz."

?

Semmiféle kirohanás nem történt.

Csak furcsállom az ilyen érdeklődést olyantól, aki nem szakmai valamilyen módon. Mert biztosan nem az, különben PONTOSAN tudná, hol lehet mit megtudni.

Az tény, hogy feltételeztem egy szándékot emögött, nem azt, hogy drogos a kérdező, csupán azt, hogy szkeptikus a drogtilalmak ügyében és ehhez keres hivatalos érveket.

Talán a saját hibám, hogy általánosítok a témában, mármint hogy ebben olyan ritka a valódi objektív érdeklődés, mint a magasfelföldi réticápa.

Azt is elismerem, hogy van bennem elfogultság a szintetikus drogokkal szemben. Azt hiszem, teljesen jogosan.

De a leghalványabb mértékű "kirohanás" nem volt a célom.

2016. aug. 18. 12:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Én meg úgy vagyok vele, bár minden dizájnerdrogozó, vagy akár csak azzal szemező gyerek utánaolvasna a dolognak. Mivel ha a saját szemével látja a publikációkban, hogy mennyire szennyezettek, változó minőségűek, ismeretlen hatásúak, veszélyesek ezek a házidrogok, előbb marad távol tőlük, mintha csak te mondod meg neki.

Így működik az emberek agya, különösen a kamaszoké. Az a tudás, amire saját maga talál rá, amin ő rágja át magát, nagyobb hatással van rá, mint amit az apja, az állam, vagy az index mond meg neki.

Ja, és lehet, hogy nem a fentieket keresi bennük, de azt fogja találni, úgyhogy semmi okunk rejtegetni előle. Az legyen a legnagyobb bajunk, hogy tudományos cikkekből próbál érveket keresni.

2016. aug. 18. 13:38
 6/8 A kérdező kommentje:

Wow!

Nem is tudtam,hogy léteznek ilyen oldalak.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

Az igazság az,hogy már a kamaszkoron túl vagyok.

Problémás gyerek voltam,de mindig tájékozott.

Történt egyszer,hogy lemérgeztek egy buliban a szóban forgó droggal.Egy sima cigarettát kértem,de egész mást adtak.

Ijesztő volt a hatása,de tudtam kontrollálni.

Utánajártam a dolgoknak mert valahogy szeretem tudni mi zajlik bennem és még sok szép évet akarok élni szóval a hosszútávú hatása is érdekel.

Nemcsak saját magam miatt,hanem objektív szempontból is elég érdekes témának tartom.

Sajna nem tanultam tovább,de a kémia és a farmakológia nagyon érdekel.

És azért azt talán mindenki belátja,hogy elég horribilis a helyzet ezzel kapcsolatban.

Ez màr nem a szokásos forrás->elosztó->díler->fogyasztó rendszer.

A képletek állandó változtatásával kijátszva a "c" listát nagyon megnehezít sőt semmissé tesz sok olyan módszert amivel régen hatásosan lecsaphattak a fogyasztókra és rajtuk keresztül a dílerekre.

Itt van ez a herbàl.

Sokszor erősebben hat a CB1 receptorra,mint a marihuanában található THC.

Olcsóbb.

Nem macerás beszerezni mert netről berendeled,mintha pizzát vennél.

A hagyományos drogtesztek nem képesek kimutatni így bukott a jogi felelőss3grevonás.

Mégis hogyan lehetne megfékezni?

Tudjátok megértem az első hozzászóló reagálását.

Lehet akár egy szülő is.

És az én generációmnak elég farkas világa van.

Nem bántásból és nem rossz szándékkal mondom,de a mai világhoz elavult a régi világ megoldókulcsai.

A világ folyamatosan változik és vele együtt mi is.

Sokkal újabb problémákra kell megoldást találni.

Kötve hiszem,hogy a rendszerváltás előtt vagy akár csak szimplán az előző generációkban lettek volna olyan esetek,hogy Pistike beherbálozott és azóta személyis3gzavarai vannak.

Nem akarom védeni a generációmat.Mert éljünk bármilyen kort az ember felelős minden tettéért és gondolatáért és viselnie kell azok következményeit,de piszok nehéz jó úton maradni a korombelieknek.

Gondoljunk csak a médiára: drogügyek mindenhol,a filmek is népszerűsítik,a zenevilág.

A csapból is ez folyik.

Elindulhat egy olyan gondolat,hogy ha mindenki én miért ne?

Úgyis olyan uncsi a világ.(itt jön képbe a szülői teljesítmény.ha nem foglalkoztok a gyerekkel.nem tápláljátok akkor könnyen gaz lehet belőle rózsa helyett)

Szóval,ha otthon is leszarnak és nincs felelőss3grevonás megaztán a nagy sztárok is ezt csinálják és lám csupa pompa az életük akkor én is nyomom.

Aztán ott a haveri nyomás,a társadalmi elhelyezkedésből való problémák,az egyén hajlamossága és még megannyi impulzus ami erre sarkalhat másokat.

Azért kérdezek mert tudni akarok.Nem akarok hülye lenni mert hülyének lenni szar főleg egy farkasvilágban.

Szerintem ez az egy indok is bőven elèg.

2016. aug. 18. 14:17
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem akarok érveket felhozni a fogyasztás mellett.

Csupán érdekel ez az egész.

Érdekel hogyan fajult el ennyire ez a helyzet és,hogy milyen célból alkottàk meg a szintetikus kannabinoidokat.

És a kliséhírek (legyeneke bármennyire igazak is) nem válaszolják meg ezeket a kèrdéseket.

2016. aug. 18. 14:24
 8/8 Wadmalac ***** válasza:
68%

Állatira örülök, hogy téves előítéleteim voltak a kérdéssel szemben.

Számomra egyébként (de ez azért van, mert ennyivel ki is merül az érdeklődési köröm a témában) tökéletesen elég infó, hogy a "herbál" azonosíthatatlan, forrástól, alkalomtól függően rapszódikusan eltérő összetételű, tisztaságú (előállítási segédanyag-szennyezők, mérgek), koncentrációjú anyag.

Normális ember nem nyúl be a lukon tapizni egy olyan dobozba, amiben vagy aranyos simizni való kisnyúl, vagy tasmán ördög, csörgőkígyó, vagy egy kupac emberszar van.

Szóval nekem ennyi elég, hogy tudjam, soha, semmiképpen.

De megértem, ha valaki többet akar tudni a hogyanokról, miértekről.

Csak mondom, mint a kérdező is írta, a sok hasonló esettől előítéletesen viszonyultam a kérdéshez.

Jó tudni, hogy tévedtem.

2016. aug. 18. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!