Durmbacher kérdése:
Miért annyira idegen a jász/kun területek materiális kultúrája közép-európai és magyar szemmel?
Figyelt kérdés
A jászkun területek materiális kultúrája merőben eltér a Közép-Európai és magyar materiális kultúrától, és jobban hasonlít a K-Európai (ortodox) valamint balkáni népek materiális kultúrájára. Egy jó egyetemi könyvrészlet ami az Alföld szindrómáról szól, de fő témája valójában a jászkunság területe. LINK a könyvhöz: [link]
Talán azért, mert a terület török kor utáni benépesítése főként elmagyarosodó szerb román bosnyák migránsokkal történt?
2019. ápr. 19. 08:31
11/21 anonim válasza:
Ja vagyis amit vaalami régész ki tud túrni a földből egy bekötőút, vagy a legújabb Interspar építésénél, köszi a világos beszédet, csak miért kellett ezt kb kirugdalni belőled? Prolizás persze megy, azt látom :D pfff ostoba gyökér :D
12/21 A kérdező kommentje:
11-es!
Inkább olvass magadról, és nézzed meg a piramist is.
Egy jó link, és magadra (felmenőidre) ismersz.
2019. ápr. 21. 19:06
13/21 anonim válasza:
Te ilyen embergyűlölő vagy? :D Kiirtanád őket? :D
14/21 A kérdező kommentje:
Csak a butaságot irtanám ki az emberekből (Ha lehetne)
2019. ápr. 21. 19:19
15/21 anonim válasza:
Szerintem te kb mindenkit kiírtanál, aki első blikkre nem szimpi, gondolkozás és válogatás nélkül :) Csak tudj vele valahogy elsunnyogni (pl proli, akkor mehet). Nice.
16/21 A kérdező kommentje:
Nem én tehetek róla, hogy már általánosban is nehéz volt a fejed a tanuláshoz, ezért gimibe se mentél, egyetemről nem is álmodhatsz. Az maradtál ami a szüleid. Ámen.
2019. ápr. 21. 19:59
18/21 anonim válasza:
A szüleim nyelvészek, én kutatóbiológus vagyok :D elképesztő, hogy a tömegképzés ekkora ordas barmokat termelt ki, mint te, tipikus elsőgenerációs kis senki, proli komcsifatty :D
19/21 anonim válasza:
Persze érvek semmi :D Okoskodás, blöffölgetés, az megy, mint a hozzád hasonló egyetemre tömegesen beterelt senkiháziaknak :D Mégis kit érdekel, kinek mik a szülei, ezen pörögsz hallod, és nem sül le a képedről a bőr?
20/21 A kérdező kommentje:
NA lefordítsuk le a valóság nyelvére: Szüleid nyelvészek: A kocsmába gyorsan nyelvelik az alkoholt. Kutatóbiológus vagyok: miközben terelem a jászkunságban a birkákat, megállapítom a szarból ránézésre hogy egészségesek-e a birkák.
2019. ápr. 22. 07:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!