"Csak" Hitler népírtása zavar, vagy Sztáliné is?
Úgy tűnik itt a fele nép Hitleren van felháborodva...azt tudtátok, hogy Sztálin bizonyítottan sokkal több embert küldött sírba népírtással? Az is zavar annyira?
(mielőtt kivágnának innen: engem minden népírtás zavar)

22:16
Imádom amikor az emberek ezzel jönnek.
Manapság zsidónak lenni teljesen mást jelent mint akkor.
Jézus előtt a zsidók valóban Isten kiválasztottjai voltak, de Jézus által a kiválasztottságot már minden ember elnyerheti. A zsidók -pontosabban a zsidó vallásúak- azok, akik a megváltást tagadják, tehát eretnekek.

"gyilkosok. Sajnos van utódjuk."
Milyen utódjuk? Hol van? Kiket ölt meg?

22:48! 22,000 embert akarsz összehasonlítani több millió áldozattal? Te írtad: "azt tudtátok, hogy Sztálin bizonyítottan sokkal több embert küldött sírba népírtással? "
Én arra utaltam, hogy nézd meg, hogy a Közép-és Nyugat-Európában melyiknek volt több áldozata. De csak hogy jobban értsd azt, amire gondolok: Mao nevéhez a legalacsonyabb becslések szerint is 65 millió ember élete köthető. De ők kínaiak voltak, nem voltak Európai áldozatai (vagy csak elhanyagolható számban) - elítélem, de egyszerűen ott történt, ahol még életemben nem jártam, alig ismerem őket... egyszerűen túl messze vannak. Ott van a volt Szovjetunió országai, ahova ritkábban mennek mostanában az emberek, nem találkoznak az ukrán éhínség áldozatainak rokonaival, nem találkoznak a tisztogatások áldozataival, nem találkoznak az áttelepítések áldozataival. Sőt, az elmúlt 20 évet megelőzően nem is nagyon lehetett hallani a szovjetek áldozatairól, ellenben a németekével.
És akkor itt vagyunk Magyarországon, ahonnan Hitler 400.000 embert deportált. Megyünk nyugatra, ahonnan több millió embert. Itt helyben és ott többet találkozhatunk ezekkel az emberekkel, az ő rokonaikkal. Nyíltabban beszélnek/ünk ezekről a dolgokról, többet olvasunk nyugati lapokat mint keletieket. Egyszerűen többet találkozunk Hitlerrel a témákban, inkább "érezzük az ő hatását a bőrünkön".
azt írtad: "ezért az minket jobban érint, mint a Szovjet birodalomban történtek "
erre reagáltam
Nem pedig összevetettem hány halottja van kinek

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!