Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » "Csak" Hitler népírtása...

"Csak" Hitler népírtása zavar, vagy Sztáliné is?

Figyelt kérdés

Úgy tűnik itt a fele nép Hitleren van felháborodva...azt tudtátok, hogy Sztálin bizonyítottan sokkal több embert küldött sírba népírtással? Az is zavar annyira?

(mielőtt kivágnának innen: engem minden népírtás zavar)

2010. jún. 22. 22:02
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
22.26-osnak: neked a Katyn-i vérengzés smafu?
2010. jún. 22. 22:48
 12/29 anonim ***** válasza:
39%

22:16

Imádom amikor az emberek ezzel jönnek.

Manapság zsidónak lenni teljesen mást jelent mint akkor.

Jézus előtt a zsidók valóban Isten kiválasztottjai voltak, de Jézus által a kiválasztottságot már minden ember elnyerheti. A zsidók -pontosabban a zsidó vallásúak- azok, akik a megváltást tagadják, tehát eretnekek.

2010. jún. 22. 22:48
 13/29 A kérdező kommentje:
22.40-es: köszi a linket!
2010. jún. 22. 22:55
 14/29 anonim ***** válasza:
34%

"gyilkosok. Sajnos van utódjuk."

Milyen utódjuk? Hol van? Kiket ölt meg?

2010. jún. 22. 23:03
 15/29 anonim ***** válasza:
82%

22:48! 22,000 embert akarsz összehasonlítani több millió áldozattal? Te írtad: "azt tudtátok, hogy Sztálin bizonyítottan sokkal több embert küldött sírba népírtással? "

Én arra utaltam, hogy nézd meg, hogy a Közép-és Nyugat-Európában melyiknek volt több áldozata. De csak hogy jobban értsd azt, amire gondolok: Mao nevéhez a legalacsonyabb becslések szerint is 65 millió ember élete köthető. De ők kínaiak voltak, nem voltak Európai áldozatai (vagy csak elhanyagolható számban) - elítélem, de egyszerűen ott történt, ahol még életemben nem jártam, alig ismerem őket... egyszerűen túl messze vannak. Ott van a volt Szovjetunió országai, ahova ritkábban mennek mostanában az emberek, nem találkoznak az ukrán éhínség áldozatainak rokonaival, nem találkoznak a tisztogatások áldozataival, nem találkoznak az áttelepítések áldozataival. Sőt, az elmúlt 20 évet megelőzően nem is nagyon lehetett hallani a szovjetek áldozatairól, ellenben a németekével.

És akkor itt vagyunk Magyarországon, ahonnan Hitler 400.000 embert deportált. Megyünk nyugatra, ahonnan több millió embert. Itt helyben és ott többet találkozhatunk ezekkel az emberekkel, az ő rokonaikkal. Nyíltabban beszélnek/ünk ezekről a dolgokról, többet olvasunk nyugati lapokat mint keletieket. Egyszerűen többet találkozunk Hitlerrel a témákban, inkább "érezzük az ő hatását a bőrünkön".

2010. jún. 22. 23:08
 16/29 A kérdező kommentje:

azt írtad: "ezért az minket jobban érint, mint a Szovjet birodalomban történtek "

erre reagáltam

Nem pedig összevetettem hány halottja van kinek

2010. jún. 22. 23:19
 17/29 anonim ***** válasza:
39%
Én meg arra utaltam, hogy ettól függetlenül - még ha szívtelennek is hangzik - Hitler több milliós Ny-&Közép-európai nem-katonai áldozatát összehasonlítani Sztálin európai nem-katonai áldozatával nem nagyon lehet. Hadifoglyok ellen elkövetett attrocitások terén már fordított a helyzett, de ez még mindig más méretben történtek, mint a holokauszt.
2010. jún. 22. 23:39
 18/29 anonim ***** válasza:
70%
na, kezdek fáradni, szóval "ezek más méretekben történtek meg"
2010. jún. 22. 23:40
 19/29 anonim válasza:
49%
amugy azt büntetik aki kérdőre vonja a holokauszt brutalítását és azzal mivan akiket a mocskos zsidók gyilkoltak meg és mivan azokkal akik hontalanok mert nincs munkájuk és ez a válság miatt van és az kik miatt? a ZSIDÓK miatt ugy Hitler jó ember volt!
2010. jún. 23. 00:02
 20/29 anonim válasza:
43%
hitlert szépen újra kéne éleszteni hogy legyilkolja a cigányokat. lássátok be a cigányok gusztustalanok... tisztelet a kivételnek de tényleg.!!!!!
2010. jún. 23. 00:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!