Miért volt a középkorban akkora érték a só?
"a bányászat az egyik legdrágább hobbi volt, rengeteg emberi erő és rengeteg fa kellett hozzá..."
Azt nem, állítottam sose, hogy a kitermelés olcsó lett volna, de az nem előállítás.
"Azt nem, állítottam sose, hogy a kitermelés olcsó lett volna, de az nem előállítás."
Kössél már bele az élő fába. Most úgy teszel, mintha te végig csak azért kötözködtél volna, mert ezt a szót helytelenül használtam. Szerintem nincs akkora különbség a két szó közt, bár legyen igazad, nem előállítás, kitermelés. Tessék.
Bár szerintem arról van szó, hogy ez az utolsó szalmaszál amivel az egódat mentheted, mert a hülyeségied sorra bedőltek.
Látom megint tele van "nemjó" válaszokkal az egész oldal...
Azért volt érték (mint azt első is írta), mert csak azzal tudtak tartósítani.
Nem adót vetettek rá ki, hanem monopólium volt (királyi monopólium). Kicsit szerintem más...
Magyarországon valóban monopólium volt, de a kérdés nem csak ide vonatkozott, és Európában igen sok helyen adó volt rá:
A királyi monopólium (a regálé egyik fajtája) egyébként szintén egy közvetett adófajtának tekinthető, függetlenül attól, hogy manapság nem hívjuk annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!